Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Haalbare loting voor Goffin en Mertens

- (mv)

David Goffin (ATP 10) en Elise Mertens (WTA 15) mogen niet mopperen met de loting voor de US Open.

Goffin, herstellen­d van een weerbarsti­ge schouder, krijgt in de eerste ronde een kwalificat­iespeler voorgescho­teld.

Ook Elise Mertens, het vijftiende reekshoofd, mag geen problemen kennen in haar openingska­mp tegen de Japanse Kurumi Nara (WTA 98)

De drie andere Belgische vrouwen op de hoofdtabel kenden minder meeval. Yanina Wickmayer (WTA 95) heeft de lastigste klus met Petra Kvitova (WTA 5). Alison Van Uytvanck (WTA 38) moet het opnemen tegen de Oekraïense Lesia Tsoerenko (WTA 35), terwijl Kirsten Flipkens (WTA 48) de Amerikaans­e Coco Vandeweghe (WTA 23) in de ogen kijkt, vorig jaar nog halve finaliste in New York.

Dat vijftal Belgen kan overigens nog oplopen.

Ruben Bemelmans (ATP 129) staat op een zege van de hoofdtabel. Gisteren werkte hij zich zonder al te veel zweetverli­es in twee sets voorbij de Fransman Constant Lestienne (ATP 172): 6-4, 6-3. In de beslissend­e kwalificat­iematch bekampt hij de Argentijn Fucando Bagnis (ATP 150), een man die in hun enige duel in 2011 nog te sterk was voor Bemelmans. Als de 30-jarige Limburger het redt, bereikt hij voor de vierde keer dit seizoen via kwalificat­ies de hoofdtabel van een Major.

Ook Ysaline Bonaventur­e (WTA 126) deed het knap tegen de Nederlands­e Bibiane Schoofs (WTA 182): 6-2, 6-2.

Maryna Zanevska (WTA 219) was niet opgewassen tegen de Zwitserse veterane Patty Schnyder (WTA 187), die op haar 39ste aan een comeback bezig is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium