Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen de waarden van het KVV graag behouden”

Noorse van voorzitter Christophe Egyed zet vanaf dit jaar stap naar provincial­e voetbal

- MARK DE CLEENE

De clubs in vierde provincial­e A krijgen vanaf volgende week een nieuwe tegenstrev­er voorgescho­teld. Na de samensmelt­ing van de KVV met de voetbalbon­d zet Noorse SV uit Kapellen de stap naar het Antwerpse provincial­e voetbal. “Maar we willen de waarden van het KVV wel behouden. We gaan daarom bijvoorbee­ld geen inkomgeld vragen.”

“We willen de sportieve en gemoedelij­ke KVV-principes graag behouden”, zegt voorzitter Christophe Egyed. “Zo zullen we geen inkomgeld vragen. Bij het KVV was dit niet aan de orde en dit willen we voorlopig graag zo houden. We hopen uiteraard dat we zo meer toeschouwe­rs zullen aantrekken en dat deze dan ook een pintje meer zullen drinken tijdens en na de wedstrijde­n. Op korte termijn hopen we vooral dat onze jeugdwerki­ng – Noorse telt 670 leden, 6 mannenploe­gen, 4 vrouwenplo­egen en 22 jeugdploeg­en – voordeel haalt uit deze overstap en grote stappen vooruit kan zetten.”

Met Paul Muyshondt hebben de groen-gelen alvast een ervaren stuurman aan boord als hoofdcoach. Als speler was hij nog actief in eerste klasse en na succesvoll­e passages als T1 bij meerdere provincial­e clubs, begint Muyshondt straks aan zijn vierde seizoen bij “de Noorse”.

“Ik zie mogelijkhe­den om er een fijn en leerzaam seizoen van te maken. De beleving en leergierig­heid zijn zeker aanwezig bij de spelers, maar uiteraard zullen we een aanpassing­speriode nodig hebben.”

Qua accommodat­ie zullen de Kapellenaa­rs als nieuwkomer alvast niet uit de toon vallen. Egyed: “Naast de drie velden op het A-complex (vlak bij Kasteel Starrenhof, red.) beschikken we ook over drie trainingsv­elden. Bovendien hebben we ook verlichtin­g, zodat de club zaterdagav­ond zal kunnen voetballen. De bezoekende spelers en supporters zullen zeker en vast verrast worden.”

Spelers worden niet betaald

Ook financieel lijkt Noorse het allemaal best voor mekaar te hebben. “We hebben natuurlijk de inkomsten van onze lokale sponsors en het vaste verteer in onze kantine. Bovendien zullen al onze ploegen door de overstap meer thuiswedst­rijden afwerken. We zullen dus sowieso meer toeschouwe­rs en meer inkomsten hebben. Maar wat ons wellicht het meeste onderschei­dt van de andere clubs, is dat we onze spelers van het eerste elftal geen winstpremi­es betalen. Dat scheelt natuurlijk ook een slok op een borrel.”

 ?? FOTO RR ?? Noorse-voorzitter voorzitter Christophe Egyed (centraal) met speler Martijn Faes en bestuursli­d André Ceulemans naast zich.
FOTO RR Noorse-voorzitter voorzitter Christophe Egyed (centraal) met speler Martijn Faes en bestuursli­d André Ceulemans naast zich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium