Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben zelfs een veldje om shoes en sticks te testen”

Nieuwe winkel is walhalla voor toebehoren voor voetbal, volleybal, lopen en hockey

- KRISTIN MATTHYSSEN

Op de hoek van de Hogedreef en de Achterstra­at in Sint-Antonius heeft het vroegere De Backer Sport een zeer ruime nieuwe sportwinke­l opgetrokke­n. De nieuwe naam is Sport Palace. Sneaker Palace zit nu mee onder hetzelfde dak.

Bart De Backer begon een vijftienta­l jaar geleden met zijn winkel De Backer Sport op de Handelslei 106 in Sint-Antonius. De winkel verwierf bekendheid voor zijn groot aanbod voor voetballer­s, volleyball­ers en teamwear.

Zo kunnen clubs, maar ook bedrijven, er sportkledi­ng laten bedrukken. Barts partner Elke opende drie jaar geleden enkele panden verder op de Handelslei nog Sneaker Palace, het walhalla voor fans van de sportieve modieuze vrijetijds­schoen.

Op de plaats van de vroegere supermarkt Spar heeft het koppel nu een grote nieuwbouw met 800 vierkante meter winkelruim­te opgetrokke­n. De ingang voor Sneaker Palace bevindt zich langs de Hogedreef, klanten die voor Sport Palace komen gaan binnen langs de Achterstra­at. Binnen zorgen kolossale foto’s van sterren als Messi voor de juiste sfeer.

“De winkel op onze oude locatie is verkocht. Momenteel is er wel nog een outlet tot eind oktober”, vertelt Bart. “Daarna komt er een strijkatel­ier.”

Het nieuwe Sport Palace strekt zich uit op het gelijkvloe­rs en in de kelderverd­ieping. Bart en Elke zelf wonen boven de winkel. De naam Sport Palace is niets overdreven, want de winkel is echt wel een paleis, inclusief een indoor testveld waar klanten hockeystic­ks of nieuwe voetbalsch­oenen kunnen testen.

“Die hockey-afdeling is nieuw voor ons”, vertelt Bart. “Naast voetbal hebben we een groot aanbod voor volleyball­ers – er zitten hier enkele zeer sterke volleybalc­lubs in de omgeving – en ook een ruime afdeling ‘running’. Binnen enkele maanden willen we nog een toestel voor loopanalys­e.”

Een tennisrack­et of paardrijhe­lm vindt u er niet. “Wij leggen ons toe op enkele sportdisci­plines en proberen daar dan het grootste aanbod in te hebben.”

Bart en Elke hebben drie vaste medewerker­s en nog twee jobstudent­en. Ook Elke kan haar sneakeraan­bod nu veel mooier presentere­n. Ze heeft originele gadgets, zoals sneakers voor baby’s en peuters die u met de naam van het kindje kunt laten bedrukken.

Sport Palace zit momenteel in een drukke periode. “Het hockeyseiz­oen begint in september en de successen van de Rode Duivels hebben het voetbal een extra boost gegeven. In de zomer bedrukken wij heel veel clubshirts van sportveren­igingen.” Ondanks die drukte, trakteren Bart en Elke aanstaande zaterdag en zondag hun klanten op een drankje tijdens de opendeurda­gen in de nieuwe winkel.

 ?? FOTO KMA ?? Bart en Elke De Backer (zittend) met hun verkoopste­am op het indoorveld­je waar hockeystic­ks en voetbalsho­es getest kunnen worden.
FOTO KMA Bart en Elke De Backer (zittend) met hun verkoopste­am op het indoorveld­je waar hockeystic­ks en voetbalsho­es getest kunnen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium