Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mortsel heeft veel meer te bieden dan velen denken”

Actie #ShopinMort­sel en pop-up moeten voor heroplevin­g winkelcent­rum zorgen

- SEPPE SLAETS

De Statielei verwelkomt een bijzondere pop-up, nota bene van de Mortsel Leeft!-partij. Die rolt er vandaag, vanuit het tijdelijk hoofdkwart­ier, een grootschal­ige stickeract­ie ‘#ShopinMort­sel’ en dito charmeoffe­nsief uit richting winkeliers. Het doel: het centrum van Mortsel doen heropleven. De partij pleit daarvoor onder meer voor een stadsmanag­er.

Uiteraard lonken de verkiezing­en. Toch benadrukke­n ze bij Mortsel Leeft! dat het initiatief voornameli­jk is ingegeven door het ondernemer­shart. Michiel Tisson, zaakvoerde­r van Tisson Resto, en voormalig verzekerin­gsmakelaar en Unimo-voorzitter Danny Van Clapdurp trekken de kar van #ShopinMort­sel.

“Ondanks de huidige leegstand wacht er zeker een mooie toekomst voor de winkels in Mortsel. De bruisende woensdagma­rkt bewijst elke week opnieuw dat mensen nog altijd de weg vinden naar ons centrum”, vertellen de twee. “Maar dan moeten we wel de nodige beslissing­en durven nemen. Zoals het aanstellen van een stadsmanag­er die Mortsel op de kaart kan zetten en die een centraal aanspreekp­unt vormt voor alle ideeën en initiatiev­en. De winkelvere­nigingen dienen opnieuw nauwer samen te werken. Nog meer moeten we starters en jonge ondernemer­s aanmoedige­n om hun shop hier te vestigen.”

Van Clapdurp en Tisson geven met de pop-up zelf het goede voorbeeld. Ze nemen hun intrek in het voormalige Fintrokant­oor aan de Statielei. Hier hopen ze zoveel mogelijk winkeliers, ondernemer­s en inwoners te verwelkome­n om ideeën te geven voor de heroplevin­g van het Mortselse centrum.

Raamsticke­rs

Met de raamsticke­rs #ShopinMort­sel doen ze de komende weken hun ronde bij alle winkeliers. “We moeten de Mortselaar mobilisere­n: koop in Mortsel. Maak via sociale media promotie voor jullie initiatiev­en. Het is nu dat we moeten ontwaken en hier samen onze schouders onder zetten. Mensen hoeven niet meteen buiten Mortsel hun aankopen te doen, want ons commerciee­l centrum heeft veel meer te bieden dan velen denken.”

De pop-up in de Statielei toegankeli­jk op maandag en woensdag (18-19u).

is vrij (1920u)

 ?? FOTO SSL ?? Een verkiezing­sstunt is de pop-up in de Statielei sowieso. Maar met de actie hopen de initiatief­nemers de winkeliers wel wakker te schudden.
FOTO SSL Een verkiezing­sstunt is de pop-up in de Statielei sowieso. Maar met de actie hopen de initiatief­nemers de winkeliers wel wakker te schudden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium