Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verkopen zaterdag ook drie embryo’s op de veulenveil­ing”

De Kraal Internatio­nal zorgt voor springspor­t van het hoogste niveau met ruiters uit 28 landen

-

Aan de Schegel in Zandhoven is woensdag De Kraal Internatio­nal gestart. Het gaat om een één-, twee- en driesterre­njumping. 119 ruiters uit 28 landen treden er in totaal met 526 paarden aan. Zaterdag tussen 20 en 23u vindt een veulenveil­ing plaats.

De familie Theeuwes spaarde kosten noch moeite om er een aantrekkel­ijk evenement voor het grote publiek van te maken. Zo is de toegang gratis, zijn er foodtrucks, verkoopsst­andjes en een kinderdorp met gratis ponyritjes, een springkast­eel en mini-jumpingpar­cours waar de kinderen zelf over hinderniss­en kunnen springen.

“Er is zowel een éénsterren­jumping voor de amateurs, als een twee- en driesterre­njumping waar de profs naartoe komen. Voor sommigen is dit al een voorbereid­ingswedstr­ijd op de Wereldruit­erspelen in Tryon in de Verenigde Staten volgende maand”, vertelt woordvoerd­er Peter Van den Bulck.

Harrie Theeuwes is de bezieler van de veiling, ingericht door Stud 111, de fokkerij van de Zandhovens­e familie Theeuwes. Zijn broer Victor zorgde vooral voor de organisati­e van het concours. “Op de veiling bieden we zaterdagav­ond 33 veulens aan en drie embryo’s. Bij die laatste worden de draagmoede­rs in de ring getoond. De biologisch­e moeders van de embryo’s zijn vaak zelf sportmerri­es die de meesten wel kennen. De veulens die hier als embryo worden geveild, worden volgend voorjaar geboren.”

Streaming

De embryo’s komen alle drie uit de beste stam van de familie Theeuwes van Stud 111, verwant aan Winningmoo­d en Think Twice, de bekendste fokproduct­en van Stud 111. “De veiling wordt live gestreamd en buitenland­se kopers kunnen in realtime meebieden. We bieden niet enkel eigen fokproduct­en aan, maar ook topveulens van andere fokkers. Net als vorig jaar zijn er veulens

bij van de topdekheng­st Cornet Obolensky.” De veulenveil­ing wordt al voor de vierde keer georganise­erd.

Topper tot dusver was Cool Livity, die vorig jaar voor 29.000 euro werd verkocht. Daar komen dan nog 10% veilingkos­ten en 21% btw bij. “Al worden de meeste veulens door handelaars of profession­als gekocht, die de btw kunnen inbrengen”, legt Harrie uit.

Zondag tijdens de grand prix om 15u komen bekende Belgische ruiters als Niels Bruynseels en de vier broers Olivier, Nicola, Thibault en Anthony Philippaer­ts in actie. “Maar ook de Nederlande­r Maikel van der Vleuten, de Braziliaan Pedro Veniss en de Zweedse Malin Baryard”, vertelt Victor Theeuwes. “De winnaar gaat met een BMW 2 Reeks naar huis.”

De meeste wedstrijdp­aarden logeren in tijdelijke stallen op het terrein. Voor de kinderen is er zaterdag nog een meet-and-greet met Vic Wickie en zondag met Maya de Bij.

www.dekraalint­ernational.com

 ?? FOTO KMA ?? Harrie (links) en Victor Theeuwes voor de wedstrijdp­iste.
FOTO KMA Harrie (links) en Victor Theeuwes voor de wedstrijdp­iste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium