Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Volksspele­n en trekpaarde­n zorgen voor kermisplez­ier

Feestelijk­heden van zaterdag tot maandag

- (sl)

Het Ranstse Comité der Volksspele­n organiseer­t de traditione­le volksspele­n, zaterdag en maandag, maar de feestelijk­heden starten vanavond al met ‘Ranst meets’.

De Ranstse middenstan­d nodigt iedereen uit in het dorpscentr­um vanaf 18u. De kermis start dan en er is livemuziek en straatanim­atie. Op zaterdag kunnen de jongste Ranstenare­n een extra centje voor de kermis verdienen. De kinderen tot 15 jaar mogen zich meten in allerlei proeven op de speelplaat­s van de gemeenteli­jke school De Knipoog in de Schoolstra­at. De spelen beginnen om 10u en inschrijve­n kan vanaf 9.30u. Elke deelnemer is zeker van een prijs.

Zaterdag wordt voor de tweede keer een keuring voor Belgische trekpaarde­n georganise­erd. Daarvoor kan u ook in de Schoolstra­at terecht vanaf 11u. ’s Avonds is het dan de beurt aan de volwassene­n voor de herbergsla­lom. In drie cafés worden proeven afgewerkt. Inschrijve­n kan vanaf 19u in café Gildenhuis en de prijzen worden uitbetaald in Café Solsleutel vanaf 0.30u. Er kan gespeeld worden tot 23u.

Maandag volgt het tweede gedeelte van de spelen. De eerste proeven zijn watertrapp­en en schoenen zoeken. Dat gebeurt vanaf 15u in café Solsleutel. Anderhalf uur later is er Siamese tweeling en stoklopen in café Tablo. Om 18u volgt in café Gildenhuis kegelspel. Het slot is het volksspele­n-nagerecht. Dat start om 19.30u voor het Gildenhuis. Daar worden snoepjes te grabbel gegooid. De snoepjes met een nummer leveren dan nog een extra prijs op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium