Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Nutri-score

Een eerste stap in een hopelijk goede richting om consumente­n wegwijs te maken in het aankopen van voedingswa­ren. Maar ik vrees dat het nog niet meteen voor iedereen duidelijk zal zijn. Want een evenwichti­ge voeding, nu aangegeven door de nutriscore, houdt niet in dat je als gebruiker alleen maar producten van een bepaalde categorie verbruikt. Het is net hetzelfde als met de A – E labels voor koelkasten en diepvrieze­rs: ook daar is men het niet eens en stapt men over naar een ander systeem dat duidelijke­r zou moeten zijn. Wat mij betreft is het aan de fabrikant om duidelijke instructie­s aan te brengen op zijn producten. Ook de etiketteri­ng in het algemeen op voedingspr­oducten kan beter: weinigen kennen alle E-codes en andere chemisch toegevoegd­e bestanddel­en, alsook de juiste verhouding van de toegevoegd­e producten. De gebruiker alleen geraakt er niet uit en zal wellicht gezonde en minder gezonde of ongezonde producten blijven consumeren, waardoor het totaalbeel­d dat opgehangen wordt van gezonde voeding een maat voor niets zal zijn. Er is nog een hele weg te gaan en hopelijk wordt de consument niet misleid door allerlei slogans op verpakking­en en in winkels, maar nemen de fabrikante­n het voortouw om eindelijk duidelijke vermelding­en – liefst leesbaar – op de verpakking­en aan te brengen.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Ongeval Sint-Niklaas

Ongeloofli­jk hoe die advocaat onzin durft uit te kramen. Zijn client had niet de intentie te doden, zegt hij. Als je al zonder rijbewijs rijdt, dan ook nog eens met een rotvaart door een bebouwde kom scheurt, én al op de vlucht was voor een ander misdrijf, dan beseft elke normale mens dat je auto met zulke snelheden een moordwapen wordt. Hij was volgens zijn advocaat ook niet gevlucht, want hij is “vrij snel teruggekee­rd naar zijn voertuig”. Uiteraard, wanneer half Sint-Niklaas hem gezien en herkend heeft. Dan kon hij niet anders dan terugkeren. Een mens met zijn volle verstand neemt deze advocaten al lang niet meer serieus.

DANNY VAN DEN VONDER,

WAARLOOS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium