Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zolang ik me goed voel, wil ik niet denken aan stoppen met voetballen”

43jarige exAntwerpd­oelman Predrag Ristovic helpt Putte SK uit de nood

- (mdc)

Door het langdurig uitvallen van doelman Nicky Lambrechts moest het naar derde provincial­e gepromovee­rde Putte SK nog in allerijl op zoek naar een vervanger. De grensploeg kwam uit bij de 43-jarige Predrag Ristovic. De doelman is vooral bekend van zijn passage bij Antwerp en als keeper van Cappellen en Sint-Job.

“Het was de trainer van Putte, Pieter Dilliën, die me contacteer­de”, vertelt Ristovic. “We kennen elkaar van bij Cappellen. De eerste gesprekken verliepen vlot en hartelijk zodat ik ingegaan ben op het voorstel om de club en de ploeg te helpen.”

Ristovic was de voorbereid­ing gestart bij de Kempense derdeprovi­ncialer KFC Herenthout, waar hij vooral als doublure voor de eerste keeper zou worden ingezet. “De verplaatsi­ngen vanuit mijn woonplaats Ekeren begonnen al snel door te wegen. Daar maakte ik een inschattin­gsfout. Ik ben dan ook blij en dankbaar dat het bestuur en de trainer van Herenthout me niets in de weg hebben gelegd om alsnog de overstap naar Putte te kunnen maken.”

Wie denkt dat Putte een grote financiële inspanning moest leveren om Ristovic naar de Grensstraa­t te halen, heeft het mis. “Het totale plaatje klopte gewoon. Minder verplaatsi­ngstijd dus, maar vooral de visie van de club heeft me overtuigd. Met mijn ervaring kan ik de jonge spelersgro­ep bijsturen en het verlengstu­k van de trainer op het veld zijn. We willen een rustig seizoen draaien. Uiteraard zal ik ook moeten presteren en scherp zijn in doel. Gelukkig bleef ik in het verleden gespaard van blessures. Zolang ik me goed voel, wil ik niet aan stoppen met voetballen denken. Ik geniet nog te veel op het veld. Verder ben ik ook actief als jeugdtrain­er bij City Pirates. Daar geef ik mijn ervaring door aan de jonge doelmannen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium