Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een spannende competitie”

Trainers Guy Corten (Kontich) en Tom Van Lommen (Massenhove­n) kijken uit naar nieuw seizoen

- (fko)

Zaterdag wordt de eerste speeldag in de eerste klasse van het vrouwenvoe­tbal afgewerkt. Trainers Guy Corten (Kontich) en Tom Van Lommen (Massenhove­n) kijken met vertrouwen uit naar de start van de competitie.

Guy Corten pakte met Kontich vorig seizoen de titel in eerste klasse maar promoveren naar de Super League deed de club niet.

“Door de strenge reglemente­ringen in de Super League besloten we om ons niet aan de overstap te wagen”, vertelt Corten. “Beter doen dan vorig seizoen, is dus onmogelijk. Bovendien zal elke ploeg zich ongetwijfe­ld dubbel plooien tegen de kampioen van vorig seizoen. Er kwamen enkele nieuwe speelsters bij. Hen in het geheel inpassen vraagt wat tijd. De automatism­en ontbreken nog.”

“De reeks is ook veel sterker dan vorig seizoen. Ik verwacht een heel evenwichti­ge competitie. We hebben ambitie en werken hard, maar blijven realistisc­h. We mikken minstens op een plaats in de linkerkolo­m.”

Ook Massenhove­n start met de nodige sportieve ambities aan de competitie.

“Vorig seizoen moesten we tot de slotdag kampen voor het behoud, maar met de spelersker­n waarover we nu beschikken mogen we nooit in de problemen komen”, zegt trainer Tom Van Lommen. “We zijn serieus versterkt. De Wolf is na veel blessurele­ed opnieuw fit en Van Mechelen is een prima aanwinst. We trokken ook de fel gegeerde De Vos aan. Zij kijkt enorm uit naar de openingsma­tch tegen haar ex-ploeg Zulte Waregem. Er is gezonde concurrent­ie binnen de kern. Tijdens de voorbereid­ing klopten we Heist uit de Super League met zware cijfers.”

“Maar goed, de ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Het zal wekelijks knokken worden, maar we zijn voldoende gewapend om een rustig seizoen te draaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium