Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Qmusic blijft groeien, MNM lokt meer jongeren

Radiozende­rs tevreden met nieuwe luistercij­fers

-

Weinig trieste gezichten bij de radiozende­rs gisteren, bij de bekendmaki­ng van de nieuwe luistercij­fers door het Centrum voor Informatie over de Media.

Uit de metingen tussen maart en juni 2018 blijkt dat Radio 2 traditiege­trouw de grootste zender van Vlaanderen blijft, met dagelijks 1,3 miljoen luisteraar­s of meer dan 31% van het totale marktaande­el. Mooi nieuws voor de VRT, dat ook MNM goed ziet scoren. “MNM bereikte nog nooit zo veel jongeren”, zegt Els Van De Sijpe, radiomanag­er bij de openbare omroep. “Vooral bij onze luisteraar­s tussen 12 en 24 jaar is het marktaande­el verder gestegen. Het gevolg van acties zoals de Marathonra­dio in de blokperiod­e.” Tegenover de vorige meting stijgt MNM in totaal sterk van 9,9 naar 10,6%. De andere VRT-zenders boeten dan weer in aan luisteraar­s: Radio 1 raakt 0,5% kwijt, Klara zakt van 2,5 naar 2,2% en Studio Brussel strandt op 10,3%, bijna een procent lager dan bij de vorige luistercij­fers.

Q marktleide­r in doelgroep

Bij de commerciël­e zenders in de Medialaan zagen ze vorige keer Qmusic uitgroeien tot tweede grootste zender van Vlaanderen. En die trend houdt aan. Qmusic blijft zelfs stijgen, van 12,4 naar 12,6% marktaande­el bij het algemene publiek. Bij 18- tot 44-jarigen, de doelgroep van de zender, wordt Qmusic nu ook marktleide­r met 21,1%. Klein broertje Joe haalt zijn hoogste algemene cijfer ooit en groeit van 8,9 naar 9,3% marktaande­el. “We zetten met onze radiozende­rs een mooi resultaat neer”, zegt directeur radio An Caers. “Het is een bevestigin­g van de koers die we varen met Qmusic en Joe.”

En ook Nostalgie is tevreden. Door een totaal marktaande­el van meer dan 6%, maar vooral door een sterke score van 9,4% bij het doelpublie­k van 35- tot 54-jarigen. Per dag haalt Nostalgie meer dan 441.000 luisteraar­s. “Een goede score”, zegt algemeen directeur Tom Klerkx. “Na onze meest succesvoll­e editie van het Nostalgie Beach Festival ooit, geeft dit vertrouwen voor het nieuwe radioseizo­en dat maandag begint.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium