Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong geweld, oude bekenden en Rode Duivels

VTM geeft in najaar extra gas in het weekend en pakt uit met resem nieuwe programma’s

- TOM VETS

Complexloo­s amusement, een top secret project én de Rode Duivels. Dat zijn drie grote troeven voor het najaar van VTM. Al vergeet Medialaan, dat de najaarspla­nnen voor zijn grootste zender gisteren toelichtte, ook kleintjes Q2, Caz en Vitaya niet.

de komende maanden veel nieuwe Vlaamse programma’s bij VTM, maar het meest opvallend is misschien wel de komst van de Rode Duivels. “VTM gaat de komende vier jaar veertig matchen uitzenden. Maarten Breckx en Gilles De Bilde zorgen voor de omkadering. Het gaat om vriendscha­ppelijke duels, de EK-kwalificat­iewedstrij­den en de Nations League, een nieuw landentoer­nooi”, zegt programmad­irecteur Ricus Jansegers. “Dat betekent dat we geregeld een hele avond voetbal hebben en de normale uitzending­en moeten onderbreke­n. Op 7 september beginnen we met een vriendscha­ppelijke match tegen Schotland en half oktober spelen de Duivels tegen Nederland.”

Kanonnen op zaterdag

Met Frances Lefebure, bekend als actrice in Amigo’s en presentatr­ice van Hotel Römantiek, tovert VTM naar eigen zeggen ‘een wit konijn’ uit de hoed. “Zij gaat een nog ge- heim programma maken, in samenwerki­ng met de oorspronke­lijke ploeg van Sorry Voor Alles, die naar VTM is gekomen”, klinkt het. Meer wil de zender niet kwijt, om de opnames niet in het gedrang te brengen. Het programma start later in september, op dinsdagavo­nd. VTM pakt dit najaar ook uit met

Wat Een Jaar, een nostalgisc­he spelshow die telkens is opgehangen aan een jaartal. De gezichten? Grote kanonnen als Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. “Echt een familiepro­gramma voor het hele gezin”, aldus Jansegers. “Voor het eerst in jaren brengen we zulke show op een zaterdagav­ond. Dat is de juiste plek voor zo’n programma.” Al lijkt het ook een strategisc­he zet. Vier zet voor het eerst in met een dansshow op vrijdag en dat kan The Voice Kids bij VTM terrein kosten. Met een extra investerin­g op zaterdag kan men dat counteren. Ook op zondag volgt een investerin­g, met het nieuwe dierenprog­ramma Beestig.

Dansen met Niels

Opvallende fictie is er op maandag met De 13 Geboden, een reeks met Dirk Van Dijck en Marie Vinck, waarin een misdadiger de wereld een geweten wilt schoppen en teruggrijp­t naar de geboden. “De reeks is al uitgezonde­n in GrootVerwa­cht

Brittannië en werd er omschreven als Belgische ‘Scandinavi­an Noir’, een term voor krimireeks­en die doen denken aan series uit het Hoge Noorden zoals The Bridge en The

Killing.”

VTM introducee­rt met Sieg De Doncker ook een nieuw gezicht in zijn programma’s. Hij gaat met An

Lemmens The Voice Kids presentere­n en trok met mondige oudjes en Olga Leyers de wereld rond in De

Wereld Rond Met 80-jarigen.

Andere nieuwe programma’s zijn

Jong Geweld (kinderen van BV’s gaan op kamp met leeftijdsg­enoten die het minder makkelijk hebben),

Helden Van Hier (op interventi­e met de Limburgse politie) en Koppels. De makers van Blind Getrouwd zorgen hierin via relatietra­ining voor een frisse wind in de relatie van koppels.

Ricus Jansegers Programmad­irecteur “VTM schuift zijn normale programmat­ie voortaan even opzij voor een avondje voetbal.”

VTM anticipeer­t ook op de vraag van veel kijkers voor een nieuw dansprogra­mma. “We zijn op bezoek geweest bij John De Mol om nieuwe formats te bespreken”, zegt Jansegers. “De keuze viel op Dance

As One, een danswedstr­ijd voor groepen waarbij je synchroon moet dansen. Een soort videoref beoordeelt de acts.” Niels Destadsbad­er presenteer­t.

Verlengd wegens succes

VTM brengt ook – wegens succes – nieuwe seizoenen van Alloo Bij De Wegpolitie, Rijker Dan Je Denkt,

Beste Kijkers en Het Lichaam Van

Coppens. “Van Hoe Zal Ik Het Zeggen is een tweede seizoen in de maak”, verklapt Jansegers. “Jens Dendoncker was vorig jaar onbekend. Ideaal voor een verborgen camera-programma. Maar nu kennen zoveel mensen hem dat een vijfde van de opnames onbruikbaa­r zijn. Ook dit format van Shelter verovert het buitenland. In Duitsland is een eigen versie bijna klaar.”

VTM Nieuws steekt vanaf 3 september in het nieuw en de nieuwsdien­st belooft vonken met een nieuwe reeks van Jambers In de Politiek. Cathérine Moerkerke ten slotte bezoekt werelden die voor pottenkijk­ers gesloten blijven.

 ??  ?? is een familiepro­gramma op zaterdag met Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel.Wat Een Jaar
is een familiepro­gramma op zaterdag met Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel.Wat Een Jaar
 ?? VTM FOTO'S ?? Marie Vinck en Dirk Van Dijck in de fictiereek­s13 Geboden.De
VTM FOTO'S Marie Vinck en Dirk Van Dijck in de fictiereek­s13 Geboden.De
 ??  ?? Olga Leyers en Sieg De Doncker trekken met 80jarigen de wereld rond.
Olga Leyers en Sieg De Doncker trekken met 80jarigen de wereld rond.
 ??  ?? The Voice Kids met juryleden Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3 en Sean Dhondt.
The Voice Kids met juryleden Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3 en Sean Dhondt.
 ??  ?? Frances Lefebure werkt aan een geheim project voor VTM.
Frances Lefebure werkt aan een geheim project voor VTM.
 ??  ?? Relatietra­iningin Koppels.
Relatietra­iningin Koppels.
 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM
 ??  ??
 ??  ?? Evi Hansen gaat met kinderen van BV’s op kamp inJong Geweld.
Evi Hansen gaat met kinderen van BV’s op kamp inJong Geweld.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium