Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp smeert Cercle eerste nederlaag aan

Antwerp knokt zich met 10 man 75 minuten lang naar verdiende zege

- STIJN DRUANT

Antwerp zag de debuterend­e Omar Govea al na een kwartier met rood richting douche stappen. Sneu voor de Mexicaan, en al zeker voor de Great Old, die in eigen huis met alle respect - toch wel moest winnen van Cercle. Het werd dus sowieso knokken, ook na de 1-0. Maar de Great Old flikte het en bracht bij momenten zelfs nog goed voetbal ook, of toch op zijn minst blijvende dreiging.

“Die vroege rode kaart maakte het lastig”, wist Sinan Bolat. “Bovendien misten we een strafschop toen we al met tien stonden. Maar dat het lukte, zegt veel over ons blok en vooral over onze sterke defensie

(die het bovendien zonder Borges deed, red.).

We lieten zelfs nog wat liggen, ook na die 1-0. Maar eindelijk is de thuiszege een feit. Mét een clean sheet. Vier goals maken en elf punten pakken, het is niet niks.”

Ook ‘rode’ Omar Govea haalde uiteraard opgelucht adem. “Met tien man in moeilijke omstandigh­eden

toch winnen en de nul houden, dat is knap, en het zegt iets over deze ploeg. De mensen hebben gezien dat we klaar zijn voor de top. Alle twijfel is nu weg.”

Daniel Opare trad de nieuweling bij: “Met tien alsnog winnen, zo word je mentaal sterker. Nog sterker dan we al waren. En die elf op vijftien? Zo gaan we graag naar Anderlecht (lacht).

“Een echte ploegprest­atie was het”, zei William Owusu. “Onze beste match tot nog toe? Misschien wel, omdat we niets slikten, met tien in blok bleven en toch wonnen, thuis bovendien. Iedereen liep de benen van onder zijn lijf.”

Dat mocht je ook wel zeggen van de steeds dravende Simen Juklerod. “Het zegt iets over de ploeg dat we zo lang met tien de controle wisten te behouden. Bovendien hebben we altijd willen voetballen, en hebben we hard en meer moeten lopen dan anders. Maar we zijn erg fit, dus ook dat ging wel. En die elf op vijftien staat er toch maar mooi. Als we gaan scoren, gaan we pas echt gevaarlijk worden.”

‘‘Ondanks die rode kaart behielden we de controle en hebben we altijd willen voetballen.’’ Simen Juklerod

 ?? FOTO GMAX ??
FOTO GMAX
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Geknield en verbaasd ziet Govea hoe ref Dierick rood trekt.
FOTO PHOTO NEWS Geknield en verbaasd ziet Govea hoe ref Dierick rood trekt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium