Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voor kroonprins­es start het schooljaar vandaag al

Prinses Elisabeth begint aan tweejarige studie in Wales

- (jvde, dhs)

Voor Eléonore (10), Emmanuel (12) en Gabriël (15) begint het schooljaar pas op 3 september, maar kroonprins­es Elisabeth (16) wordt vandaag al in Wales verwacht. Na een verwelkomi­ng op het prestigieu­ze Atlantic College, wordt er volgens oud-leerlingen een hele week gekampeerd.

tien dagen vakantie in Armenië keerde de koninklijk­e familie gisteren terug naar België. Net op tijd voor Elisabeth – die als kroonprins­es altijd met een apart vliegtuig moet reizen – om haar schooljaar aan te vatten in het United World College Atlantic in het zuiden van Wales.

Het schooljaar begint er voor de eerstejaar­s met een week activiteit­en om elkaar te leren kennen. Kamperen in tenten

Volgens Erik de Beukelaar in de Waalse pers, voormalig woordvoerd­er van de Belgische bisschoppe­n en oud-leerling van het college, wordt er een hele week gekampeerd in tenten. Het paleis kon dat gisteren niet bevestigen, maar het staat wel vast dat Elisabeth net als alle andere leerlingen deelneemt aan de activiteit­en. Ze wordt overigens niet aan de schoolpoor­t afgezet door koning Filip of koningin Mathilde.

Het Atlantic College is een exclu-Na sief internaat waar vluchtelin­gen, koninklijk­e telgen en miljonairs naast elkaar op de schoolbank­en zitten. Na loodzware proeven is ook onze prinses toegelaten in de school met bijna 350 leerlingen uit 119 landen. De school is gestoeld op idealen als duurzaamhe­id en verbondenh­eid tussen verschille­nde culturen. Wie geen beurs heeft, betaalt 25.000 euro inschrijvi­ngsgeld.

Twee jaar

Elisabeth zal de komende twee jaar in Wales studeren. Van heimwee zal ze wellicht niet al te veel last hebben, want de leerlingen van het Atlantic College hebben vrij veel vakantie. De kerstvakan­tie duurt er liefst één maand. In die periode zal Elisabeth sowieso huiswaarts keren om hier deel te nemen aan officiële activiteit­en.

 ?? FOTO BELGA ?? Prinses Elisabeth vertrekt voor twee jaar naar het buitenland.
FOTO BELGA Prinses Elisabeth vertrekt voor twee jaar naar het buitenland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium