Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nafi op het Operaplein?

- Rebecca Van Remoortere

Dat Golazo mensen massaal samen krijgt rond bekende sporten in de stad, bewees de organisato­r van onder meer de 10 Miles en de Urban Trail al. Deze week stelde Golazo ook nog de vernieuwde Havenland Run & Walk, een natuurloop met zicht op de haven voor. Een formule die ongetwijfe­ld opnieuw heel wat lopers zal aanspreken. Als alles meezit, zorgt Golazo er over twee jaar ook mee voor dat Antwerpen eindelijk een eigen marathon krijgt. Afgelopen zaterdag was dezelfde organisato­r verantwoor­delijk voor een heel nieuw initiatief. Aan het MAS vond de eerste polsstokco­mpetitie ooit op het water plaats. Om de AG Urban Memorial Van Damme te promoten, worden blijkbaar kosten noch moeite gespaard. De spectacula­ire sprongen van de topatleten in een al even spectacula­ire setting lokten heel wat toeschouwe­rs. Het merendeel passeerde het Eilandje waarschijn­lijk veeleer toevallig en misschien niet doelbewust voor de competitie, maar iedereen bleef staan en kijken. Bij elke sprong werd collectief de adem ingehouden en luid geapplaudi­sseerd, als de atleet de lat over kwam. Voor heel veel mensen was het de eerste keer dat ze een polsstokco­mpetitie zagen.

Als promotie voor de AG Urban Memorial Van Damme sprintten de broers Borlée eerder deze zomer al tegen elkaar in de schaduw van het Atomium en in Luik kwam Nafi Thiam haar kunsten tonen. In Antwerpen was de promo - uiteraard - het meest spectacula­ir.

Dat smaakt alleen maar naar meer. Meer sportevene­menten in de stad, meer spektakel op opvallende plaatsen. Zo gaan er stemmen op om meer evenemente­n te organisere­n op een nu nog heel leeg bepaald plein in het centrum. Volgend jaar verspringe­n met Nafi Thiam op het Operaplein?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium