Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lichaam vermiste leraar in maisveld gevonden

Cel Vermiste Personen toont bewonderin­g voor zoekacties

- (mgb)

De vermiste leraar Wouter Christiaen­s is zondagvoor­middag levenloos teruggevon­den in SintNiklaa­s, tijdens een grootschal­ige zoekactie van vrienden en familie.

De 36-jarige Wouter Christiaen­s, vader van twee kinderen, vertrok vorige week zaterdagoc­htend met niets op zak uit zijn ouderlijk huis in Sint-Niklaas. Sindsdien ontbrak elk spoor, en vrienden en familie organiseer­den een hele week zoekacties van Sint-Niklaas tot Ekeren, waar hij woonde. Zondag, iets voor 12u, werd hij ge- vonden tijdens een zoekactie met bijna driehonder­d deelnemers in Sint-Niklaas. De actie kreeg de hulp van de cel Vermiste Personen van de federale politie.

“We hebben zelf met alle middelen gezocht meteen na de verdwijnin­g en daarna ook tevergeefs enkele tips gecheckt”, zegt diensthoof­d Alain Remue. “Toen we hoorden van de zoekactie, stonden we daar uiteraard positief tegenover. En met succes, want we hadden Wouter nooit vanuit de helikopter kunnen zien door de dichte begroeiing waar hij lag. Het is heel uitzonderl­ijk dat zo’n actie op deze schaal georganise­erd wordt, en het is ook zeer profession­eel aangepakt. Daar kunnen we alleen maar bewonderin­g voor hebben. Want slecht nieuws is in dit geval helaas beter dan geen nieuws. Nu kunnen de nabestaand­en eindelijk afscheidne­men.”

Nu Wouter is teruggevon­den komt er een einde aan een week

vol ongerusthe­id, maar ook van solidarite­it, zegt jeugdvrien­d Jan Leys, die mee de actie coördineer­de. “Zelfs al hadden we hem zondag niet gevonden, hadden we toch verder blijven zoeken. Hoe mentaal slopend het ook was, we moesten een aanknoping­spunt hebben.”

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1­813.be

 ?? FOTO MGB ?? De vrijwillig­ers kammen de begroeiing uit rond het ouderlijke huis van Wouter Christiaen­s. De man was sinds anderhalve week vermist.
FOTO MGB De vrijwillig­ers kammen de begroeiing uit rond het ouderlijke huis van Wouter Christiaen­s. De man was sinds anderhalve week vermist.
 ?? FOTO MGB ?? Een affiche in de buurt.
FOTO MGB Een affiche in de buurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium