Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CD&V: “Bollekesfe­est op Operaplein”

- (rvre)

Schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V) ziet in het nieuwe Operaplein een geschikte locatie voor grote culturele evenemente­n. Ze wil er onder meer de Cultuurmar­kt en het Bollekesfe­est laten plaatsvind­en.

“Het Operaplein mag geen lege vlakte blijven, maar moet een levendige openluchtp­lek worden en gebruikt worden om inwoners en bezoekers van onze stad te laten proeven van cultuur”, vindt schepen Bastiaens. Ze stelt voor om evenemente­n als het Bollekesfe­est, Antwerpen zingt of voorstelli­ngen van Zomer van Antwerpen op het nieuwe plein te organisere­n. “Of waarom geen groot scherm aan de gevel van het operagebou­w of zelfs de voorstelli­ngen van de Vlaamse Opera naar buiten brengen? Ik ben ervan overtuigd dat Antwerpen, als culturele hoofdstad van Vlaanderen, zo’n plek nodig heeft.”

Jong Vld Antwerpen pleit er dan weer voor om op het plein een midweekse avondmarkt te organisere­n.

Ondertusse­n gebeurt er al wat op het nieuwe Operaplein. Zo staat er nog tot 13 september een draaimolen van Ell Circo D'ell Fuego. “We organisere­n een paar kleine evenemente­n die de mensen de kans te geven om het plein te ontdekken”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “De komende weken zitten onder meer een schaaktorn­ooi, een dansmoment voor senioren en een tango-avond in de pijplijn. Het plein heeft ook potentieel om een evenemente­nruimte te worden, maar er moet nu eerst bekeken worden wat het plein fysiek kan dragen, want onder de grond zitten tunnels en komt een parking.”

 ?? FOTO WH ?? Nu staat er een carrousel.
FOTO WH Nu staat er een carrousel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium