Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vrancken weet dat ook zijn opvolger al klaar staat”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Wat er vorige week gebeurd is bij KV Mechelen, vind ik wel erg straf. Niet alleen hebben ze Denis van Wijk al na drie speeldagen op straat gezet maar - en dat vond ik nog straffer de volgende dag stond zijn opvolger Wouter Vrancken al doodleuk op het trainingsv­eld. Dan moet je als bestuur wel toegeven dat er al twijfels waren over Van Wijk én dat er al langer contacten waren met Vrancken.”

“De uitleg die het bestuur daaraan gaf, vond ik ook opvallend. Naast een ‘schaduwelf­tal’ werken ze in Mechelen blijkbaar ook met een ‘schaduwcoa­ch’. Dat is dus een jonge, ambitieuze trainer met wie het bestuur contacten onderhoudt voor het geval dat er drie matchen op rij niet kan gewonnen worden - en dus de trainer dient te worden ontslagen. Wouter Vrancken weet dus ook dat zijn opvolger nu al klaar staat.

Echt leuk werken lijkt me dat toch niet.”

“Vrancken weet wat hem te doen staat: die eerste periodetit­el nog binnenhale­n. Als hij dat niet doet, dan mag hij wellicht ook inpakken. Voor KV is er dit seizoen maar één plaats die telt, en dat is de eerste. Ik heb nog altijd enorm veel sympathie voor die club, maar dit seizoen lijkt het me geen lachertje om er coach te zijn. Voor Vrancken is het te hopen dat het bestuur meer geduld met hem zal hebben dan met zijn voorganger.”

“Bij THES Sport kan hij mooie referentie­s voorleggen en bij Lommel is hij weggegaan op een moment dat hij aan de leiding stond. Als je dan weggaat met de bedoeling om drie à vier jaar in de schaduw te werken (bij

Kortrijk, red.) en je dan minder dan een jaar later tóch als T1 begint bij een club als KV Mechelen, dan neem je wel een risico.”

“Tot slot nog een woordje van lof voor Antwerp. Als er één ploeg is in België die bijna een hele match met tien tegen elf speelt en tóch nog kan winnen, dan is het wel Antwerp. Een dikke chapeau voor de manier waarop ze het resultaat tegen Cercle Brugge over de streep hebben getrokken. Het bewijst nog maar eens hoe ongeloofli­jk moeilijk het is om hen te kloppen. Als je na vijf speeldagen nog maar één doelpuntje hebt moeten incasseren, dan kan je met een gerust gemoed naar Anderlecht vertrekken.”

“Voor KV Mechelen is er dit seizoen maar één plaats van tel, en dat is de eerste. Als Vrancken die eerste periodetit­el niet pakt, mag ook hij wellicht inpakken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium