Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Slechts één speler krijgt een voldoende”

Beerschot Wilrijk boekt logische bekerzege (maar toch was coach Stijn Vreven niet tevreden)

- KOEN FRANS

Beerschot Wilrijk boekte tegen amateurplo­eg ASV Geel een deugddoend­e eerste (beker)zege van het seizoen. Maar ondanks de kwalificat­ie voor de volgende ronde - nu wacht sowieso een eersteklas­ser was Stijn Vreven niet te spreken over de prestatie van zijn elftal. “Dit was dramatisch. Een absolute non-match.”

Een duidelijk geagiteerd­e Stijn Vreven nam gisteren als eerste het woord op de persconfer­entie in het Geelse Leunenstad­ion. “We stoten door naar de volgende ronde van de beker, maar ik wil deze wedstrijd heel snel vergeten. Wat wij vandaag getoond hebben, was écht dramatisch. Ik neem daar de volledige verantwoor­delijkheid voor en dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Ik heb hen deze week proberen te waarschuwe­n voor het gevaar van Geel, je weet dat zo’n ploeg tegen ons namelijk heel fanatiek zal spelen. Zij hadden niets te verliezen. Kijk maar naar de andere bekeruitsl­agen: Roeselare, OH Leuven en Westerlo liggen er al uit.”

“Dan verwacht ik van mezelf dat ik mijn ploeg scherper aan de aftrap kan krijgen. En dat is niet gelukt, daar baal ik ontzettend hard van. We voetbalden arrogant, alsof ons niets kon gebeuren. Het was eigenlijk een absolute non-match van mijn ploeg.”

In vergelijki­ng met de competi- tiewedstri­jden tegen Tubeke, Westerlo en OH Leuven creëerde Beerschot Wilrijk tegen Geel opvallend weinig gevaar. Achteraan stond de ploeg wel pal, organisato­risch klopte het. Maar voor Vreven mocht het wat meer zijn. “We voetbalden als bangeriken. Te vaak speelden we het balletje achteruit, slechts heel af en toe zorgden we voor diepgang. Mijn spelers negeerden de afspraken die we vooraf hadden gemaakt en stonden als elf individuen op het veld. Geel dwong uiteindeli­jk nog veel vrijschopp­en en hoekschopp­en af en daar kan er altijd eentje van binnenvlie­gen. Zo bleven zij in de wedstrijd en daar kan ik me mateloos aan irriteren”, klonk het. “Ik moet snel de sleutel vinden om deze ploeg te motiveren, want wij spelen vrijdag tegen de best voetballen­de ploeg in onze reeks

(Union, red.) en daar zullen we opnieuw ons beste voetbal op de mat moeten brengen. Met lef en diepgang. Dominant, zoals onze de tweede helft op OH Leuven.”

Ondanks de zege was Vreven dus zeer scherp voor zijn ploeg. Slechts over één speler wilde hij iets positief zeggen. “Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ik maar één speler een voldoende kan geven voor zijn wedstrijd en dat is Rubin Okotie. De rest was ondermaats.”

“We voetbalden arrogant. Alsof ons niets kon gebeuren. Dit was dramatisch.” Stijn Vreven Coach Beerschot Wilrijk

Op de vraag of we de komende weken dan meer van Okotie mogen verwachten, reageerde Vreven voorzichti­g. “Hij heeft natuurlijk een speciale medische geschieden­is. We moeten hem doorheen de week individuee­l opvolgen. Op training kan hij bijvoorbee­ld niet alles meedoen. Maar het is duidelijk dat hij veel kwaliteite­n heeft. Op Leuven geeft hij een assist en vandaag maakt hij een goal. We moeten een goed evenwicht vinden en mogen hem vooral niet opbranden. Voor een basisplaat­s is het nog te vroeg, hij heeft ook bij het tweede elftal nog geen enkele wedstrijd vanaf de eerste minuut gespeeld. We gaan hem de komende weken meer en meer minuten proberen te geven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium