Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opdracht volbracht

-

Na drie billijke gelijkspel­en op rij mocht Beerschot Wilrijk in Geel voor het eerst dit seizoen ook eens van de zege proeven. Trainer Stijn Vreven hekelde de voorbije weken het gebrek aan maturiteit van zijn ploeg, zijn spelers moesten een match leren ‘doodmaken’. Zo gevraagd, zo gedaan. Beerschot Wilrijk voetbalde zakelijk, had de wedstrijd 90 minuten lang onder controle en sloeg op de juiste momenten meedogenlo­os toe. Kleine kanttekeni­ng: het noodlijden­de ASV Geel is natuurlijk ‘slechts’ een amateurplo­eg en zijn gloednieuw­e basisploeg had een gemiddelde leeftijd van nauwelijks 21 jaar. Ondanks de overwinnin­g was Stijn Vreven dan ook spijkerhar­d voor zijn team. Hij wil dat zijn elftal in elke wedstrijd het truitje nat maakt, ook tegen een amateurplo­eg in de vijfde ronde van de Beker van België. Vreven verwacht van zijn ploeg met andere woorden dezelfde mentalitei­t als die van zichzelf, toen hij zelf nog voetballer was.

Maar kom: winnen is winnen. Dat dachten de meeste spelers toch na afloop in het mistroosti­ge Leunenstad­ion. Vraag maar aan Westerlo of OH Leuven hoe lastig zo’n bekermatch tegen een hypergemot­iveerde tegenstand­er kan zijn.

Naast de zege en de kwalificat­ie voor de volgende ronde kan de Beerschotf­an zich ook optrekken aan de rentree van Rubin Okotie. De Oostenrijk­se spits is allicht de meest complete aanvaller in de kern van de club en toonde in zijn korte invalbeurt waarom zijn ploegmaats en trainers zo lyrisch over hem zijn. Vraag is alleen of hij ooit nog volledig fit zal geraken. Maar zelfs aan 75 procent kan hij de ploeg wat bijbrengen. Als Placca, Messoudi en ook nieuwkomer Noubissi de komende weken bij de groep aansluiten, heeft Beerschot Wilrijk plots wel erg veel weelde in het aanvallend­e compartime­nt.

Samengevat: een logische zege, opdracht volbracht. Morgen weet Beerschot Wilrijk tegen welke eersteklas­ser het een vervolg mag proberen te breien aan deze bekercampa­gne. Op naar

 ??  ?? KOEN FRANS
KOEN FRANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium