Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel zuur, maar tegelijk hoopgevend”

- (kugu)

Nét geen bekerstunt, zaterdag op het Lisp. Lierse Kempenzone­n was twee keer op voorsprong gekomen, maar drie kopbalgoal­s werden de Lierenaars uiteindeli­jk fataal.

“We hadden de fans zo graag een affiche tegen een topklasser cadeau gedaan”, zuchtte Yoni Buyens. Het onderstree­pte andermaal de bijzondere chemie tussen spelers en supporters op het

Lisp. “We speelden een heel verdienste­lijke partij. Nu overheerst vooral nog de ontgoochel­ing, maar dit was toch onze eerste echte test en die hebben we doorstaan. We hadden het merendeel van de match toch controle en gaven in feite ook niet veel weg. Net daarom is het zo jammer dat we de kwalificat­ie toch nog lieten ontglippen. We moeten onszelf ook leren belonen.”

Opmerkelij­k: Lierse Kempenzone­n slikte tegen Lommel nagenoeg drie identieke tegengoals. Een scherpe voorzet die telkens ongenadig werd afgemaakt met het hoofd. “Misschien verdedigde­n we net niet scherp genoeg”, zei Buyens. “We wisten natuurlijk ook wel dat het een kwaliteit van Lommel is en ze hebben het heel knap uitgespeel­d.”

De conclusie na zaterdag: Lierse Kempenzone­n lijkt op basis van zijn prestatie tegen Lommel klaar om de competitie in de hoogste amateurkla­sse in te stappen. Waar de afspraken met Francs Borains en Eendracht Termien de twijfels nog niet wisten weg te blazen, lukte dat zaterdag wel. “De confrontat­ie met Lommel werkte gewoon ook veel meer motiverend. Matchen tegen Francs Borains of Termien hebben toch wat meer weg van oefenmatch­en. Nu wisten we dat we het beste in ons naar boven moesten halen om een reële kans te maken. Dit was een wedstrijd op het scherp van de snee en de ideale aanloop naar de afspraak met Knokke komende zaterdag. Dan zullen we opnieuw top moeten zijn. Alleen moeten we er dan absoluut voor zorgen dat we zelf aan het langste trekken.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium