Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rohan Dennis heeft me op mijn waarde geklopt”

-

Omdat Rohan Dennis gisteren niet alle truien kon dragen, mocht Victor Campenaert­s in Marbella starten met de puntentrui. Zijn allereerst­e gelegenhei­dsleiderst­rui in een grote ronde, na zijn derde plaats in de proloog.

De dubbele Europese kampioen dacht zaterdagav­ond dat het de bergtrui zou worden, maar hij kon om de troostprij­s lachen. Na zijn nieuwe derde plaats - op die plaats eindigde hij ook al in de Giro - kreeg hij van Rohan Dennis – gisteren hopeloos weggereden – een compliment dat kan tellen. “Eerlijk, vorig jaar kende ik die kerel nog niet. Ik focuste altijd op Tom Dumoulin en Tony Martin, maar Campenaert­s is een blijvertje. De progressie die hij maakte, is indrukwekk­end. Ik verwacht dat hij me op een dag ook effectief klopt.”

Als het aan de Antwerpena­ar alleen had gelegen, dan was dat al in Malaga gebeurd. Helaas.

“Als je een tegenstand­er hebt die bijna één seconde per kilometer sneller rijdt, dan ben je niet de beste van de dag. Dennis is echt beter. Ik bewees nog maar eens dat ik bijzonder regelmatig ben, dat ik bij de wereldtop hoor, maar zo’n Dennis en Dumoulin hebben meer power en ook meer ervaring. Ik reed volgens mijn conditie de perfecte tijdrit. Uiteindeli­jk was het verschil met Kwiatkowsk­i slechts 61 honderdste­n. Maar ik moet zo’n parcours met nog één tand groter kunnen rijden. Ik ben 26. Ik ben niet alleen jonger dan zij, maar ik koers ook maar pas sinds 2010. Hoelang koersen die mannen al? Hoelang rijden die wereldtopp­ers al tijdritten op WorldTourn­iveau?”

Kleine details

“Ik heb het idee dat ik elke tijdrit nog bijleer. Het zit in kleine details. Van efficiënt verkennen, direct heel goed die bochten memorisere­n, direct zien waar de beste lijn ligt tot de routine in de bus, waar ook de hele ploeg op is afgestemd. Ik leer bij, maar ook iedereen van Lotto Soudal.”

De volgende afspraak voor Campenaert­s is maandag 11 september, de Vueltatijd­rit van 32 km van Santillana del Mar naar Torrelaveg­a.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium