Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil Lefevere nog een afscheidsc­adeau geven”

-

Matteo Trentin nam vorig jaar afscheid van Patrick Lefevere met vier ritzeges in de Vuelta. Laurens De Plus is geen sprinter, maar toch hoopt de volgende week dinsdag 23jarige prof dat hij zijn huidige baas er eentje kan aanbieden. Zondag was dat bijna gelukt.

In Caminito del Rey had Laurens De Plus 500 meter van de streep nog uitzicht op zijn allereerst­e profzege ooit. “Maar ineens waren ze er: Alejandro Valverde en Michal Kwiatkowsk­i. Ik dacht nochtans dat ik een redelijke kloof had geslagen. Die twee zijn wereldklas­se. Dat ben ik zeker nog niet.”

Niet dat de Ninovieter gistermidd­ag in een bloedheet Marbella (“Het was alsof je de hele dag door in een sauna koerste”) op de fiets stapte met de bedoeling alles en iedereen te verschalke­n in de slotkilome­ter.

“Ik wilde eigenlijk iets terugdoen voor Dries Devenyns, mijn kamergenoo­t, die zich altijd wegcijfert voor mij. Dit was een finish die hem lag, dus wilde ik hem in een zetel naar de sprint voeren. Maar ik kwam met wat snelheid van achteruit en Dries riep: Go, go, go. Ik keek om en zag dat Tao Geoghegan Hart op kop zat. Ik dacht: vertelde

Die kan ik wel aan”, De Plus, die in deze Vuelta de rechterhan­d is van kopman Enric Mas. Hij hoopt dat hij na gisteren een vrijere rol krijgt, waardoor hij mee in ontsnappin­gen kan gaan.

Nieuw avontuur

De Plus deed er naar eigen zeggen drie jaar over, maar in de zomer besliste hij in te gaan op de lokroep van LottoNL-Jumbo dat al die tijd aan zijn mouw trok. Uiteindeli­jk discussiee­rde Lefevere er geen seconde over. In de Tour zei hij dat de Nederlande­rs vier keer meer boden dan zijn huidige contract. “Dan hoef je niet meer te praten”, zei hij toen in de Alpen.

“Het was niet gemakkelij­k om weg te gaan”, stelde De Plus gisteren. “Quick.Step Floors is als een familie die geweldig aaneenhang­t. Maar anderzijds zal deze ploeg altijd een team blijven dat gericht is op de klassieker­s en de sprint. Ik wil mijn periode bij Quick.Step Floors heel goed afsluiten, maar kijk tegelijk heel hard uit naar dit nieuwe avontuur. Voor het type renner dat ik ben, past LottoNL-Jumbo beter. De focus ligt daar nog meer op de ronden, op het klimmen en het tijdrijden. Qua uit- straling zit LottoNL-Jumbo bij de top drie in de World Tour. Vraag maar eens rond in het peloton.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium