Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vandoorne kan zijn zaak geen kracht bijzetten

-

Stoffel Vandoorne finishte kansloos laatste in zijn thuisrace. Zijn McLaren was niet vooruit te branden. “Gewoon niet snel genoeg”, stampte Vandoorne een open deur in. “We konden niet profiteren van de grote crash bij de start, nadien volgde een eenzame en anonieme race. Zoals verwacht eigenlijk.”

Het moge duidelijk wezen: voor Stoffel Vandoorne wordt het ontzettend moeilijk om zich in de resterende acht races van dit seizoen nog in de kijker te rijden. De McLaren wordt iedere race minder competitie­f. Alleen op technische circuits, zoals de stratenoml­oop van Singapore, kan misschien nog een en ander worden geforceerd.

Dat Vandoorne die races nog allemaal zal kunnen afwerken, werd bevestigd door sportief directeur Gil de Ferran. Maar de Braziliaan deed geen moeite om te ontkennen dat Force India-rijder Esteban Ocon bij McLaren een zitje liet gieten. “Geen commentaar”, stelde De Ferran. Ocon zou bij zijn team aan de kant worden geschoven om plaats te maken voor Lance Stroll, zoon van de nieuwe eigenaar van Force India. Ocon is een Mercedesbe­schermelin­g en Mercedeste­ambaas zou Ocon in dat geval graag bij een ander team onderbreng­en. McLaren is daarvoor een grote mogelijkhe­id, zeker voor 2019. Dat betekent zo goed als zeker dat Vandoorne elders aan de slag moet. Maar gezien het gebrek aan competitiv­iteit van de Britse renstal hoeft dat niet noodzakeli­jk slecht nieuws te zijn. Op voorwaarde dat Vandoorne effectief ook elders in actie kan komen, uiteraard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium