Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wisten dat er een mirakel nodig was”

Ahmed Sababti en co gaan eervol onderuit op het veld van Union

-

City Pirates is er niet in geslaagd om te stunten op het veld van Union. De Merksemnaa­rs bleken een maatje te klein voor de club uit de eerste amateurkla­sse en beten met 3-0 in het zand.

De droom om de vijfde ronde van de Beker van België in het Dudenpark te overleven, is dus geen waarheid geworden. Al is de 3-0 eindstand niet de juiste weergave van het spel. City Pirates deed wat het zowat altijd doet: uitgaan van de eigen sterkte en proberen te voetballen.

“De cijfers zijn overdreven”, zegt Ahmed Sababti. “We hebben ons geweerd, goed gevoetbald en kansen afgedwonge­n. We hadden minstens één of zelfs twee goals verdiend. Jammer genoeg kwamen we snel op achterstan­d. Tegen een echte profclub wordt het dan lastig om dat nog recht te trekken. Er was een verschil tussen Union en City Pirates, zeker qua kracht en snelheid.”

“We wisten dat er een mirakel nodig was om de volgende ronde te halen en waren realist genoeg om dat te beseffen. Daarom is het verlies zeker niet hard aangekomen. De spelers van Union kwamen ons zelfs felicitere­n voor wat we hebben getoond en wensten ons succes in de competitie. We hebben ons best gedaan en zijn nooit voor ons eigen doel gekropen. Dat hoort trouwens niet bij ons. Dit was dus een positief verhaal.”

De middenveld­er heeft dan ook vooral genoten. “Of ik zenuwachti­g was voor de wedstrijd? Nee, zeker niet, al beleefden we een lastig openingskw­artier. We moesten ons aanpassen aan het tempo.”

Net daar zit het voordeel aan het nadeel. “We hielden een goede generale repetitie voor de competitie”, aldus Sababti. “We moesten een tandje bijsteken om Union te kunnen volgen. Dat is goed voor in de competitie. Hat mag nu echt beginnen. Ik zal blij zijn als we in ons normale ritme zitten”, besluit de ancien.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Ahmed Sababti (links) aan het werk tijdens de vorige bekerwedst­rijd van City Pirates tegen ZepperenBr­ustem.
FOTO TOM GOYVAERTS Ahmed Sababti (links) aan het werk tijdens de vorige bekerwedst­rijd van City Pirates tegen ZepperenBr­ustem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium