Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is waar, ik heb de topconditi­e te pakken”

Alfdan De Decker wordt mooi tweede na ploegmaat Timothy Dupont

-

Met een tweede plaats achter zijn ploegmakke­r bij Wanty Group Gobert Timothy Dupont leverde Alfan De Decker zondagmidd­ag in de Schaal Sels zijn visitekaar­tje ook bij de profs af. De Decker hoopt dat hij ook de volgende weken deze lijn kan doortrekke­n om hopelijk volgend jaar een plaatsje in het profpeloto­n te kunnen versieren.

“De wedstrijd verliep volgens een ideaal scenario voor ons”, vertelde de stagiair-prof na afloop. “Het was door het hertekende parcours steeds draaien en keren. Je zat dus nooit echt op je gemak. Maar in elke aanval die er was, hadden we steeds één of meerdere renners van de ploeg mee. Zelf mocht ik mijn krachten sparen tot in de finale. Ook in de finale, toen er een groepje met Guillaume Van Keirsbulck kon wegrijden, zaten we als ploeg in een zetel.”

“Het waren de ploegmakke­rs van Sean De Bie die de kloof moesten dichtrijde­n. Hun ploeg had immers niemand mee. Na de hergroeper­ing probeerde de Albanees Sefa het nog alleen, maar we zagen hem steeds rijden en wisten dus dat alles in de spurt nog mogelijk was.”

Toch leek het nog even fout te lopen. “De ploeg had me de vrijheid gegeven om mijn eigen sprint te rijden. Andere renners zouden Timothy Dupont naar voren moeten brengen. In de laatste bocht zag ik Dupont echter niet meer zitten, maar in de laatste meters kwam hij dan toch nog. Dat ik zelf nog tweede kon blijven, maakt me bijzonder blij. Dit was een echte thuiskoers voor mij. De aankomst ligt hier zowat voor de deur van het Sint-Eduardusin­stituut, waar ik enkele jaren geleden nog op school zat. Dit is echt genieten.”

De Decker is duidelijk in de vorm van zijn leven. Vorige week domineerde hij al in alle sprints in de ronde van OostVlaand­eren, nu laat hij ook zijn sprintkwal­iteiten tussen de profs zien. “Ik kan niet ontkennen dat ik in topconditi­e ben. Het tegendeel beweren, zou flauw zijn. Deze vorm vasthouden, is nu de opdracht. Er komen nog heel wat mooie opdrachten. Met Wanty rij ik dinsdag de profkoers in Geraardsbe­rgen en volgende week sta ik terug in Antwerpen aan de start voor de Antwerp Port Epic. Daarin komen allicht nog sterkere renners en ploegen aan de start dan nu in Merksem. Nadien start ik ook nog in Ichtegem en daarna volgt allicht Olympia’s Tour met de beloften van Lotto-Soudal. Een heel drukke agenda dus, maar ik heb het liever zo dan maar wat te moeten aanmoddere­n en te zoeken naar een mogelijkhe­id om links of rechts een koers te rijden”, besluit De Decker.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Alfdan De Decker (links) wordt nipt geklopt door zijn ploegmaat Timothy Dupont (centraal).
FOTO GOYVAERTS Alfdan De Decker (links) wordt nipt geklopt door zijn ploegmaat Timothy Dupont (centraal).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium