Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp pakt eerste winst

-

Telenet Giants Antwerp heeft de eerste oefenparti­j in eigen midden gewonnen. Göttingen werd met 76-69 geklopt. “Ondanks het missen van vier geblesseer­de spelers was dit een goede test en dit vroeg tijdens de voorbereid­ing”, zegt coach Roel Moors.

Na het verlies tegen het Franse Gravelines was het Duitse Göttingen uit de sterke Bundesliga een stevige tegenstrev­er voor Telenet Giants Antwerp. Dat de Giants het geblesseer­de viertal Vic Sanders (dij), Ordane Kanda (bil), Thomas Akyazili (rug) en Tyler Kalinoski (elleboog) misten, deed pijn in de rotatie. De Antwerpse youngsters van Giants Two, met in het bijzonder de 17-jarige en 2m06 grote Vrenz Bleijenber­gh, toonden wel hun talent. Een kleine drie weken voor de eerste officiële wedstrijd is het duidelijk dat Telenet Giants Antwerp op de goede weg is. Om succesvol te zijn in de voorronde van de Champions League tegen het Cypriotisc­he Larnaca moeten enerzijds nieuwe blessures worden vermeden en anderzijds enkele spelers worden gerecupere­erd. De nieuwe Amerikaans­e shooting guard Vic Sanders mag deze week de trainingen hervatten. Zijn landgenoot Tyler Kalinoski hoopt dat hij op 20 september tegen Larnaca inzetbaar is.

Tegen Göttingen waren Paris Lee (21 punten), Hans Vanwijn (16), Ismael Bako (12) en Moses Kingsley (11) de Antwerpse topschutte­rs. De Amerikaans­e nieuwkomer Jae’sean Tate liet zowel tegen Gravelines als tegen Göttingen flitsen van zijn klasse en inzet bewonderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium