Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kunst te koop voor Kievitjes

Reproducti­es van schilderij Eric De Vree kosten 140 euro, opbrengst gaat naar Chiro

- ERIK VANDEWALLE Info en inschrijve­n barbecue: www.kievitjesn­est.be

Voor 140 euro kunt u een reproducti­e kopen van ’t Spooreke, een werk van Eric De Vree met daarop de smalle toegang naar de chirolokal­en. Oud-lid De Vree steunt zo de nieuwe lokalen van de jeugdbeweg­ing, die het tweede weekend van september in gebruik worden genomen.

Iedereen die ooit bij de chiro was, maar ook veel andere Zandvliete­naren, herkennen onmiddelli­jk het weggetje dat de De Keyserhoev­e verbindt met de achterligg­ende lokalen. De oude en vervallen lokalen hebben ondertusse­n plaatsgema­akt voor waarschijn­lijk de meest ecologisch­e en moderne jeugdlokal­en uit de regio. Die toegangswe­g legde De Vree vast in een schilderij­tje.

“Geromantis­eerde weergave”

“Deze zomer verzamelde ik oude en recentere foto’s van dat weggetje, die me inspireerd­en om dit schilderij­tje te maken”, zegt de Berendrech­tse kunstschil­der. “Het is geen fotografis­che weergave van hoe dit pad nu is, maar een geromantis­eerde versie die het mooiste laat zien van het weggetje vroeger en nu. Van het werk zijn twintig genummerde giclees gemaakt. Dat zijn niet zo maar afdrukken, maar hoogwaardi­ge en ingekaderd­e reproducti­es, die een kleurvasth­eid garanderen van honderd jaar. In feite hebben we hier te doen met twintig kleine kunstwerkj­es. Die worden verkocht voor 140 euro en de opbrengst gaat naar de jeugdbeweg­ing. Het was leuk samenwerke­n en de kans is heel groot dat het niet bij de ene samenwerki­ng blijft. Als oud-lid voel ik nog altijd een sterke verbondenh­eid met de chiro.”

Barbecue

Niels Jongenelen is voorzitter van

Eric De Vree Kunstenaar

“Als oud-lid voel ik nog altijd een sterke verbondenh­eid met de chiro.”

Kievitjesn­est. Deze vzw beheert de lokalen en de gronden en zorgde ook voor de bouw van de nieuwe lokalen. Dankzij hen kan de chiroleidi­ng zich voor de volle pot bezighoude­n met het begeleiden van de kinderen en jongeren. “Toen Eric De Vree met zijn voorstel kwam, moesten we niet lang nadenken. Gelukkig kan de chiro hier rekenen op vele individuel­e en bedrijfssp­onsors. Maar wie zo’n giclee koopt, haalt meteen ook iets blijvends in huis, dat verbonden blijft aan onze nieuwe lokalen”, aldus Niels Jongenelen.

Die nieuwe lokalen worden zaterdag 8 september officieel in gebruik genomen, met aansluiten­d een barbecue.

 ?? FOTO'S ERIK VANDEWALLE ?? Eric De Vree schilderde een romantisch­e interpreta­tie van het toegangswe­ggetje naar de lokalen van chiro Kievitjes.
FOTO'S ERIK VANDEWALLE Eric De Vree schilderde een romantisch­e interpreta­tie van het toegangswe­ggetje naar de lokalen van chiro Kievitjes.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium