Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op zoek naar een ‘speciallek­e’ voor Roos Van Acker

‘Huizenjage­rs’ start nieuw seizoen in Antwerpse zuidrand

-

Huizenjage­rs start vanavond het nieuwe seizoen met een zoektocht naar panden in de zuidrand van Antwerpen. Woensdag moeten de makelaars aan de slag voor presentatr­ice Roos Van Acker zélf. “En dat was héél moeilijk”, zegt makelaar Naranjo Decamps.

Drie makelaars zoeken vier panden, en worden door de kandidaat-kopers gequoteerd. Als het tot een verkoop komt, krijgen ze extra punten. Dat is ook dit seizoen het concept van Huizenjage­rs “Leuk om te doen, maar dit programma nam flink wat tijd in beslag”, zegt makelaar Naranjo Decamps van Habicom. “Makelaars zijn lange dagen gewoon, maar met die camera’s erbij was het extra vermoeiend. We begonnen een draaidag rond 7.30u en eindigden rond 20u. Dat is lang, voor een aflevering die uiteindeli­jk maar een halfuur duurt.”

Vanavond is Wilrijk het actieterre­in. Kandidaat-kopers Laura en Koen zijn er op zoek naar een modern herenhuis met drie slaapkamer­s, parkeermog­elijkheid en een open keuken. “Alle koppels waren kritisch”, zegt Decamps. “Maar misschien wel de moeilijkst­e opdracht uit het héle proAcker gramma zit in de uitzending van woensdag.” Die dag moeten de drie makelaars voor presentatr­ice Roos Van en haar vriend Tobias op zoek naar een ‘speciaal’ huis. Lees: een vuur- of watertoren, een ontwijde kerk… Uiteindeli­jk komen de makelaars op de proppen met een oud casino, een villa met kunstgaler­ij en een oud vrachtschi­p.

“Tobias had al eens een watertoren gerenoveer­d, en wou een pand dat hij naar zijn hand kon zetten. Het was een uitdaging op het scherp van de snee. Maar we zijn wel in de regio gebleven. Als je buiten de gevraagde locatie gaat, is het lastiger om een koper te overtuigen.”

Huizenjage­rs, om 19.45u op Vier

 ?? FOTO VIER ?? Roos Van Acker en haar vriend Tobias. De presentatr­ice zet de makelaars aan het werk voor zichzelf.
FOTO VIER Roos Van Acker en haar vriend Tobias. De presentatr­ice zet de makelaars aan het werk voor zichzelf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium