Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Debuut met rood

- (stdr)

Antwerp had slechts één opdracht tegen het bescheiden Cercle: winnen, voor het eerst dit seizoen in eigen huis. De tegenstand­er oogde al snel een hapklare brok, maar de Great Old schoot zichzelf al even snel pardoes in de voet. Of beter: dat deed de debuterend­e Omar Govea. De Mexicaan ging na een kwartier onbesuisd aan het tackelen en mocht meteen gaan douchen.

Koud stortbad voor een op de winst azend Antwerp, en zeker voor Govea zelf, die er maar verbouwere­erd en beteuterd bijstond na affluiten.

“Zulke dingen gebeuren”, jammerde Govea. “We gingen beiden voor de bal. Voor mij was het geen rood, als je tackelt, komt je voet altijd wat hoger”, sprak de middenveld­er, die het allemaal niet te erg aan zijn hart liet komen. Antwerp won voor het eerst in eigen huis, had een topmentali­teit laten bewonderen en zit zo aan elf op vijftien. Zonder stress naar Anderlecht dus.

“De winst was het belangrijk­ste, dus ik treur niet, al was het geen fijne start, nee. Zaterdagav­ond is echter alweer geschieden­is voor mij, ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd.”

Of Govea mag spelen op Anderlecht, is een ander paar mouwen. Afwachten.

“Misschien mis ik die match, maar ik wéét dat de ploeg er zal staan. Ik ben er zelfs zeker van dat we de drie punten ook daar kunnen pakken”, besloot een optimistis­ch ingestelde Govea.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium