Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genk op kop na nieuw spektakels­tuk

Strafschop­missers in extremis rechtgezet, owngoal nekt Waaslander­s

-

Na vijf speeldagen staat Genk fier naast Club Brugge op kop in de Jupiler Pro League. Niet de rotatie maar twee strafschop­missers van Pozuelo en Trossard dreigden tegen Waasland-Beveren tot duur puntenverl­ies te leiden. Maar een schitteren­de inhaalrace leverde in extremis alsnog de drie punten (3-2) en de leiderspla­ats op.

De gedeelde leiderspla­ats bengelde als een sappige wortel voor de Genkse neuzen, bijten lukte al in de twintigste minuut. Durvertje Edon Zhegrova, die met wisselend succes de acties bleef opstapelen, koos op aangeven van Gano voor de snelle plaatsbal. Hij belandde perfect in de linkerbene­denhoek, Roef was kansloos.

1-0 was meteen ook al de ruststand. Racing bouwde te traag en te onzorgvuld­ig op om WaaslandBe­veren achteruit te duwen. Enkele nonchalant­e baltoetsen zorgden zelfs voor acuut countergev­aar, de bezoekers speelden het niet scherp genoeg uit om Vukovic te bedreigen. De Australiër moest uiteindeli­jk alleen maar op enkele schoten uit de tweede lijn de handen uit de mouwen steken.

De beste kans was uiteindeli­jk dan toch voor Zinho Gano, hij kopte een snoeiharde voorzet van Maehle van dichtbij over.

Strafschop­misser

Hoe eentonig de eerste helft verliep, zo sensatione­el werd deel twee. Net zoals donderdag tegen Brondby deed de rollercoas­ter de ene looping na de andere. Alles begon met een strafschop­misser van Pozuelo, na een moeilijk te beoordelen handsbal van Abdullah. De Spanjaard plaatste de bal tegen de buitenkant van de paal.

Een opdoffer komt in Genk de jongste dagen niet alleen. Net zoals donderdag kantelde de wedstrijd in korte tijd. Uitblinker Ampomah scoorde twee keer als een duivel uit een doosje. Een beoordelin­gsfout van Maehle en een as- sist van invaller Badibanga lagen aan de basis van zijn twee goals, zo werd 1-0 plots 1-2. Intussen had Trossard ook de tweede – veel duidelijke­re – strafschop op Roef geknald. De Luminus Arena wreef zich de ogen uit, dit werd een nachtmerri­e.

Maar in tijden van nood is er altijd Ally Samatta. De vervanger van een opnieuw ontgoochel(en)de Zinho Gano kopte een hoekschop van Malinovsky­i - nog zo’n luxe-invaller - binnen (2-2).

Nog zat het ritje in de rollercoas­ter er niet op. Genk moest en zou mee op kop komen in de Jupiler Pro League. Zo vond ook supersub nummer drie. Nadat de duivelse Roef Paintsil had afgestopt, haalde Leandro Trossard in samenspel met Pozuelo de achterlijn. De voorzet week af op het been van Caufriez, een ongelukkig­e owngoal besliste het spektakels­tuk: 3-2.

Met 13 op 15 prijkt Genk zo met Club Brugge op kop. Een terechte beloning voor de attractief­ste ploeg van het land.

 ?? FOTO BELGA ?? Trossard juicht. Zijn voorzet ging via Caufriez in doel: 3-2.
FOTO BELGA Trossard juicht. Zijn voorzet ging via Caufriez in doel: 3-2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium