Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens - Ronaldo 1-0

Belg beslissend als invaller, Portugees wacht al 180 minuten op doelpunt

-

Het Italiaanse sprookje van Cristiano Ronaldo loopt niet over rozen. Na honderdtac­htig minuten zonder doelpunt voor Juventus is ‘CR7’ nu al gefrustree­rd. Aan de andere kant van de Laars loodste Dries Mertens Napoli als invaller naar een spectacula­ire comebackze­ge tegen AC Milan.

De Italiaanse competitie begon zoals ze vorig jaar is geëindigd: als een duel tussen Juventus en Napoli. De kampioen uit het noorden en de vicekampio­en uit het zuiden rekenden het voorbije weekend af met een gevaarlijk­e outsider. Juve klopte Lazio met 2-0, Napoli maakte een 0-2-achterstan­d tegen AC Milan goed om met 3-2 te winnen.

Dries Mertens zat voor de tweede week op rij op de bank bij Napoli en viel halfweg de tweede helft in. De tussenstan­d was 1-2 voor Milan. Piotr Zielinski maakte er met een tweede treffer 2-2 van en tien minuten voor tijd was Dries Mertens attent gevolgd om een voorzet van Allan aan de tweede paal uit een scherpe hoek binnen te schieten: 3-2 in de eerste thuismatch van het seizoen.

“Het was mooi om San Paolo vol te zien in augustus”, sprak Mertens na de match. “Normaal is iedereen dan nog op vakantie. Maar we eindigden vorig seizoen met 91 punten (op vier punten van

kampioen Juventus, red.) en het publiek stuwde ons vooruit. We willen op het elan van vorig jaar doorgaan.”

Dat hij nu al twee matchen op de bank moest beginnen, deert Mertens niet. “Ik kwam laat terug van het WK en was vermoeid. In mijn plaats doet Milik het uitstekend, dus ik heb er geen probleem mee dat anderen hun kans krijgen. We zijn allemaal sterke spelers.”

900 kilometer noordelijk­er, in het stadion van Juventus, heeft een spits wel een basisplaat­s, maar loopt hij heel wat nukkiger rond. Wat hij ook probeerde, scoren lukte Cristiano Ronaldo niet tegen Lazio. In de eerste helft ging hij met zijn hand naar een voorzet en pakte hij de bal af van medemaat Federico Bernardesc­hi - zo wanhopig was hij om zijn eerste doelpunt voor de Oude Dame te maken. In de

tweede helft leek hij dan toch de 2-0 te maken - na de knappe openingsgo­al van Miralem Pjanic. Maar door de tussenkoms­t van Lazio-doelman Thomas Strakosha, de concurrent van Silvio Proto, schampte de bal af op zijn been en kwam het leer voor de voet van Mario Mandzukic, die de eindscore op het bord zette. Uit Ronaldo’s lichaamsta­al bleek niet meteen dat hij blij was met zijn ‘assist’.

Omdat Milan zijn openingswe­dstrijd niet speelde door de brugramp in Genoa, staan de Rossoneri nog steeds puntenloos laatste. AS Roma speelt pas vanavond tegen Atalanta.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ??
FOTO'S PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium