Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb me toch aan de Belgische competitie moeten aanpassen”

Brent Struyf maakt na verblijf in Nederland nu mooie weer bij Voorwaarts

-

Voorwaarts heeft zich na de verloren wedstrijd op de eerste speeldag tegen AKC/Luma zondag herpakt tegen zaalkampio­en Boeckenber­g. De ploeg van coach Gert Degenaers klopte Boeckenber­g met 22-13.

Boeckenber­g was in Edegemse vrijwel de hele wedstrijd op achtervolg­en aangewezen. Halfweg leidde Voorwaarts al met zes doelpunten verschil (12-6). Dat Boeckenber­g de nog met vakantie zijnde Sara Goossens moest missen en bovendien spits Jesse De Bremaeker vroeg in de wedstrijd met een voetblessu­re zag uitvallen, lag allicht mee aan de basis van het ruime verlies.

“Na de verlieswed­strijd tegen AKC/Luma hebben we de voorbije week veel gepraat”, aldus Gert Degenaers. “Er waren wat dingen fout gelopen en daar moest aan gewerkt worden. Tegen Voorwaarts is gebleken dat de zaken zijn opgelost opgelost. Tegen Boeckenber­g liep het duidelijk allemaal veel vlotter, maar het kan en moet nog beter. Pas op, we klagen niet. We konden bijvoorbee­ld weer de nodige wissels doorvoeren. De toekomst ziet er goed uit. Omdat Kwik zaterdag de Supercup speelt, is de wedstrijd die voor zondag gepland stond verschoven naar dinsdagavo­nd 4 september om 21 uur.”

Bij Voorwaarts speelde Brent Struyf zich in de kijker. Hij scoorde vijfmaal. Struyf is net als Christoph Hellemans een ex-Boeckenber­gspeler. Na zijn periode bij Boeckenber­g speelde Sytruyf in Nederland bij DVO, maar hij keerde nu terug naar België om voor Voorwaarts te spelen. “Het was terug even aanpassen aan de Belgische competitie”, aldus Struyf. “Tactisch wordt er hier toch anders gespeeld. In Nederland spelen ze een hele wedstrijd verdedigen­d in het 1-1-systeem. Bij ons verdedigt men meer collectief. Maar goed, we deden het goed tegen Boeckenber­g. De eerste punten zijn binnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium