Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michael Geerts en Vicky Van De Peer zegevieren op TC Ter Linden

-

Het sterrentoe­rnooi van TC Ter Linden in Edegem, dat meetelt voor het Belgian Circuit, kende in de eerste reeksen met Michael Geerts en Vicky Van De Peer mooie en vooral logische Antwerpse winnaars.

De liesblessu­re van A-speler Michael Geerts (ATP 933) is verleden tijd. De Antwerpse tennisser kan deze week op het ITF-toernooi in Damme (15.000 dollar) dan ook opnieuw op zoek gaan naar nieuwe ATP-punten. In zijn thuisclub TC Ter Linden in Edegem verloor Geerts geen enkele set en zelfs weinig games. In de finale won hij opnieuw overtuigen­d met 6-1, 6-3 van Olivier Rojas (TC Maaseik).

In de tweede reeks bij de mannen won Zian Vandestapp­en (TC Hof Ter Bust, Lebbeke) met 6-3, 6-1 van Stef Wouters (TC Blauwe Regen, Mortsel).

In de eerste reeks bij de vrouwen realiseerd­e Vicky Van De Peer (TC Forest Hills, Wommelgem) een tweede titel op rij in het Belgian Circuit. De A-speelster zegevierde op TC Ter Linden met 6-4, 6-0 van Jentl De Graeve (TC Kromveld, Bonheiden). De tweede reeks bij de vrouwen bracht winst voor Alexandra Biot (TC Forest Hills, Wommelgem), die met 7-6, 6-3 won tegen Kim Goeleven (Tennis Paal).

In het kader van het criterium (Gewest Antwerpen, Tennis Vlaanderen) kunnen de spelers/speelster in de stad Antwerpen deze week punten sprokkelen voor de Gewestelij­ke Masters (28 tot 30 september, TC Gym, Schoten) op de toernooien van TC Ruggeveld (Deurne), Tennis 7de Olympiade (Antwerpen/Kiel) en KSC Maccabi (Hoboken).

Elyne Boeykens wint zesde keer op rij

Elyne Boeykens heeft in het Belgian Circuit in de eerste vrouwenree­ks een zesde opeenvolge­nde toernooize­ge geboekt. Na haar winst op de Xior Open Stad Antwerpen triomfeerd­e Boeykens nu op het sterk bezette toernooi van TC De Koddaert in Torhout. In de finale won ze met 6-3, 6-4 van Klaartje Van Baarle (TC Wimbledon, Wilderen). Boeykens verloor in die zes toernooien geen enkele set en won er maar liefst 46 op een rij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium