Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb hard moeten sprinten om iedereen eraf te lopen”

Ward Leunckens pakt Belgische titel 800 meter bij juniores

-

Ward Leunckens zette op het BK juniores in Moeskroen de 800 meter naar zijn hand dankzij een verschroei­ende laatste 200 meter. De eerstejaar­sjunior pakte zijn eerste Belgische titel ooit en nam daarmee sportieve revanche voor zijn gemiste titel bij de scholieren vorig jaar.

De tijd (1’59”66) was bijzaak voor Leunckens, het ging hem om de titel. “De wedstrijd verliep heel tactisch”, vertelt Leunckens. “Er stond veel wind eb in de eerste ronde werd er heel traag gelopen. In de tweede ronde ging het tempo iets omhoog, maar de beslissing viel pas in de laatste 200 meter. Ik heb stevig moeten sprinten om iedereen eraf te krijgen, maar het is gelukt. Het was een leuke en eerlijke race, zonder geduw of getrek.”

De 17-jarige Wilrijkena­ar greep vorig jaar nog nipt naast het goud bij de scholieren. “Het is mijn eerste titel ooit op een BK. Vorig jaar haalde ik zilver op het BK scholieren, dat toen ook in Moeskroen plaatsvond. Ik liep er toen de snelste tijd in mijn reeks, maar in de andere reeks liep iemand sneller. Die fout heb ik nu kunnen rechtzette­n.”

De student aan de topsportsc­hool liep deze zomer aardige tijden van 50”64 op de 400 meter, 1’51”21 op de 800 meter, 3’57”19 op de 1500 meter en 8’35”96 op de 3000 meter. “Ik ben heel tevreden over mijn seizoen”, zegt de atleet van ABES. “Tot begin juni ben ik mijn records blijven verbeteren. Daarna heb ik een maand vakantie genomen. Dat heeft zijn gevolgen gehad, want Ik haalde nadien het niveau van in mei en juni niet meer. Op het BK ging ik op zoek naar de kers op de taart. Ik ben blij dat het gelukt is. Nu stopt mijn pisteseizo­en. Volgend weekend pik ik voor de fun een stratenloo­pje mee. Dan bouw ik wat rust in om daarna aan de winteropbo­uw te beginnen. De winter dient voor mij om de basis te leggen voor het zomerseizo­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium