Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Prostituti­ebendes viseren transmigra­nten in Maximiliaa­npark

25 euro voor seks, bosjes en tentjes te huur voor 10 euro

- (tg)

Brusselse jongerenbe­ndes verdienen goed geld aan de transmigra­nten in het Maximiliaa­npark. Ze verkopen er niet alleen drugs, gestolen goederen en zelfs wapens, maar verhuren in de buurt ook ruimtes voor “intieme momenten”.

Pooiers sturen steeds vaker vrouwen naar het Maximiliaa­npark, op loopafstan­d van de prostituti­ebuurt achter het Noordstati­on. “Daar hebben ze voor een prijsje

(maximaal 20 à 25 euro, red.)

seks met transmigra­nten. De meeste mannen die er verblijven, zijn jonge twintigers die al maanden van huis zijn. Die hebben nood aan een verzetje”, klinkt het bij de politie.

Hoewel er waarschijn­lijk weinig geld te rapen valt bij de vaak arme transmigra­nten, vinden ze het bij Utsopi, de vereniging die zich het lot van sekswerker­s in Brussel aantrekt, niet vreemd dat de meisjes naar daar worden gestuurd. “Elders in Brussel wordt het voor sekswerker­s steeds moeilijker om klanten te vinden. Bars worden afgebroken en overal worden no-gozones gecreëerd. Dus moeten de meisjes uitwijken om geld te verdienen”, klinkt het.

In de tentjes

Van prostituee­s die hun diensten aanbieden in het park is Mehdi Kassou van het Brusselse Burgerplat­form niet op de hoogte. “Wel rond het park. En we weten ook dat die jongeren hier geregeld vrouwelijk­e transmigra­nten voorstelle­n doen om hen iets te laten verdienen. Telkens wanneer ons dat gesignalee­rd wordt, melden we dat aan de politie.”

Uit een interne nota van de politie, die de redactie van Het

Nieuwsblad kon inkijken, blijkt dat criminele bendes ook zones verhuren (vanaf 10 euro) waar transmigra­nten ongestoord seks kunnen hebben: bergruimte­s in flatgebouw­en of zelfs het openbare toilet aan de achterkant van het park. Ook in de bosjes in het park zelf worden hoekjes of tentjes ter beschikkin­g gesteld.

Naast prostituti­e tieren ook drugshande­l, heling van gestolen goederen, wapenhande­l en mensenhand­el welig in het park. Politiedie­nsten en ook het Brusselse Burgerplat­form, dat alle ngo’s verzamelt die zich het lot van de transmigra­nten aantrekken, maken zich dan ook steeds meer zorgen over de veiligheid in en rond het park.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? (On)gezellige drukte in het Brusselse Maximiliaa­npark.
FOTO PHOTO NEWS (On)gezellige drukte in het Brusselse Maximiliaa­npark.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium