Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aan Roger (en De Lijn)

- Elien Van Wynsberghe

Beste Roger. Zo begon ik gisteren de e-mail die ik terugschre­ef naar de bewoner van de Collegelaa­n in Borgerhout. De 75jarige man wordt sinds het begin van dit jaar voor het blok gezet door De Lijn toen die laatste buslijn 31 schrapte. De enige buslijn die zijn wijk bediende. Een maatregel die volgens De Lijn kadert in de keuze om de “kronkelend­e buslijnen door wijken af te bouwen en in de plaats in te zetten op snellere verbinding­en met minder omwegen op het kernnet”.

Maar daar is Roger natuurlijk niets mee. Hij moet nog steeds een kilometer wandelen naar de eerstvolge­nde tram. “En met de auto naar ’t stad gaan is onmogelijk. Je vindt amper parkeerpla­ats en men wil sowieso zo weinig mogelijk auto’s in de stad. Dus dan wil je met het openbaar vervoer, maar dat schaft men af.”

Nagels met koppen, dat berichtje dat Roger me stuurde. De Borgerhout­enaar schreef al “Jan en alleman” aan: De Lijn, de stad Antwerpen, zijn district. “Allemaal hebben ze een verhaal. Maar ik blijf erbij: hier is een bus nodig.”

Dat ik Roger niet kan helpen, dat we het probleem al verschille­nde malen in onze krant hebben aangekaart, tevergeefs – dat moest ik terugschri­jven. Met een wrang gevoel. Want je hoopt toch altijd net dat ietsje meer te kunnen betekenen voor de mensen die je aanschrijv­en.

Maar misschien is er alsnog hoop. Onze vervoersma­atschappij lapte namelijk ettelijke Merksemnaa­rs een gelijkaard­ige frats toen die de route van buslijn 650 hertekende. Tot groot ongenoegen van de bewoners daar en met heel wat protest van de buurt tot gevolg. Protest dat wel effect had. Want sinds het begin van deze maand rijdt bus 651 door Merksem.

Dus beste Roger, ik hoop dat je blijft schrijven, naar Jan en alleman. En liefst met zo veel mogelijk man. Ik wens je alvast de overwinnin­g toe.

Warme groeten, Elien

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium