Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een belangrijk­e stap in de juiste richting”

Basisschoo­l De Schatkist zorgt voor eerste schoolstra­at

- (evw)

De Walemstraa­t is voortaan een schoolstra­at, een primeur voor Berchem. “Het is een verademing. Onze kleutertje­s kunnen nu veilig tot aan de schoolpoor­t geraken”, zegt zorgcoördi­nator Katja Lewijze van De Schatkist.

De Walemstraa­t wordt vanaf deze week een halfuur voor en na de schooluren afgesloten voor gemotorise­erd verkeer. “We merkten al jaren dat de veiligheid aan onze kleutersch­oolpoort in het gedrang kwam”, vertelt Katja Lewijze. “De Walemstraa­t is een heel smalle straat met smalle voetpaden. Vrachtwage­ns rijden hier zelfs stukjes over het voetpad. Onze ouderraad is daarop naar het district en naar de stad gestapt met de vraag om van deze straat een schoolstra­at te maken.”

Dagelijks moeten vrijwillig­ers ’s ochtends en ’s avonds de straat aan weerszijde­n afsluiten en er toezicht houden. “Dat is behoorlijk intensief. Maar iedereen juicht dit initiatief toe. We hopen dan ook dat zich binnenkort nog enkele ouders zullen aandienen om hun steentje bij te dragen.”

Gisterenoc­htend werd de spits afgebeten. “Alles verliep heel vlot. Deze week worden we nog bijgestaan door de wijkpoliti­e.”

Dichtbevol­kt gebied

Districtss­chepen van Mobiliteit Bruno De Saegher (N-VA) juicht het initiatief van De Schatkist toe. “Dit is een belangrijk­e stap in de juiste richting. Oud-Berchem is een dichtbevol­kt gebied waar de auto best zo ver mogelijk uit de buurt van de schoolpoor­t blijft.”

De Saegher hoopt dan ook dat meer scholen in de voetsporen van De Schatkist zullen treden. “Wij moedigen dit zeker aan. Ik weet dat nog drie Berchemse scholen momenteel aan het bekijken zijn of ze een schoolstra­at kunnen inrichten. Maar het vraagt natuurlijk heel wat inspanning van hen.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Districtss­chepen Bruno De Saegher (N-VA), Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) en Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) met vrijwillig­ers en schoolkind­eren van De Schatkist.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Districtss­chepen Bruno De Saegher (N-VA), Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) en Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) met vrijwillig­ers en schoolkind­eren van De Schatkist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium