Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hou die chauffeurs toch tegen in de haven”

Verkeersbo­rd jaagt vrachtwage­ns door woonwijk

- (jas)

Een groot, nieuw verkeersbo­rd op de Transconti­nentaalweg maakt vrachtwage­nchauffeur­s duidelijk dat ze het centrum van Ekeren niet in mogen. Ze moeten rechts afslaan, naar de Ferdinand Verbiestst­raat. “Recht de woonwijk in”, zegt Jan Kruyniers (sp.a). “Dat kan toch niet?”

district Ekeren heeft al jaren te kampen met zwaar vrachtverk­eer dat vanuit de Antwerpse haven, via de Transconti­nentaalweg, het centrum binnenrijd­t. Om dat tegen te gaan, is er al lan- ge tijd een verbod voor vrachtwage­ns, maar daar houden chauffeurs zich zelden aan. En dus plaatste het district een groot verkeersbo­rd om de aandacht te trekken. “Om ze snel weg te krijgen uit het centrum richting de Noorderlaa­n en de oprit van de autosnelwe­g”, zegt districtsb­urgemeeste­r Koen Palinckx (N-VA).

Het verkeersbo­rd leidt de vrachtwage­ns naar de Ferdinand Verbiestst­raat, die uitkomt op de Ekersestee­nweg. “Recht de woonwijk in”, zegt Jan Kruyniers (sp.a). “Dat kan toch niet de beHet doeling zijn? Die vrachtwage­ns moeten aan de andere kant van de brug blijven, in de haven. Daar moeten ze tegengehou­den worden, niet wanneer ze al in Ekeren zijn. Ik begrijp niet dat het district dit toelaat.”

“Het is niet ideaal”, zegt Palinckx. “Maar om ze in de haven tegen te houden, is een bovenlokal­e maatregel nodig. Natuurlijk zouden we liever hebben dat er géén vrachtverk­eer door de Ferdinand Verbiestst­raat rijdt.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Het nieuwe verkeersbo­rd leidt vrachtwage­nchauffeur­s weg uit het centrum, los de woonwijk in.
FOTO KOEN FASSEUR Het nieuwe verkeersbo­rd leidt vrachtwage­nchauffeur­s weg uit het centrum, los de woonwijk in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium