Gazet van Antwerpen Stad en Rand

D-day voor Berrier

-

Cruciale dag voor Franck Berrier. De 34-jarige middenveld­er van KV Mechelen gaat vandaag langs bij de cardioloog en weet dan of hij opnieuw kan beginnen opbouwen of nog eens drie maanden extra rust moet nemen.

In het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden legt Berrier een of meerdere inspanning­stesten af, om te kijken hoe het met de werking van zijn hart gesteld is. Ook worden met hem de resultaten besproken van de nieuwe hartscan die vorige vrijdag genomen is. Wat moet blijken is of de ontsteking op het hartzakje - die diagnose werd eind juli, vlak voor de competitie­start, gesteld - genezen is. En of de pompcapaci­teit van het hart opnieuw optimaal is.

Om de hartspier te laten recuperere­n, moest Berrier rust nemen, daarom was hij de voorbije 2,5 maanden niet op een voetbalvel­d te bespeuren. Hij zat voornameli­jk thuis in het West-Vlaamse Gistel, waar hij geen zware inspanning mocht leveren, maar lichtjes mocht lopen of fietsen als hij dat wilde. Hij meldde zich wel af en toe op de club. Zo woonde hij enkele wedstrijde­n bij, om de voeling met de ploeg niet helemaal te verliezen. Vorige week was hij aanwezig voor de nieuwe ploegfoto en via WhatsApp staat hij ook nog in contact met zijn collega’s.

Ook naar Brugada

De kans is reëel dat Berrier effectief nog drie maanden extra rust nodig heeft, want de periode van eind juli tot nu wordt doorgaans gezien als het minimum. Krijgt hij verrassend tóch al groen licht, ook dan zal hij niet morgen plots op het veld staan. Dan is het zaak om heel rustig op te bouwen en zou het al een succes zijn om na de winterstop weer in actie te komen. In elk geval heeft de Fransman na de onderzoeke­n van vandaag weer meer duidelijkh­eid over zijn gezondheid en over de gevolgen voor zijn carrière. KV schakelde Pedro Brugada wel al in voor een second

opinion, eind deze maand heeft Berrier een afspraak met de bekende cardioloog.

34-jarige middenveld­er legt vandaag nieuwe harttesten af Kans is reëel dat hij nog drie maanden extra moet rusten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium