Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als je een droom hebt, wil je die waarmaken”

Eden Hazard geeft toptransfe­r naar Real Madrid nog niet op

- DAVID VAN DEN BROECK

Eden Hazard blijft flirten met Real Madrid. De 27-jarige Rode Duivel is gelukkig bij Chelsea, maar lonkt nog altijd naar zijn droomclub. “Het is de beste club ter wereld.”

Acht goals en drie assists in tien wedstrijde­n, beslissend om de 59 minuten. Eden Hazard (27) zit in de vorm van zijn leven. Chelsea, samen met Liverpool en Manchester City koploper in de Premier League, vaart er wel bij. Intussen in Spanje is Real Madrid – vierde met 14 op 24 – op de dool. Deze Hazard hadden ze in Bernabeu, als vervanger van Cristiano Ronaldo, heel goed kunnen gebruiken. Het was een gemiste kans afgelopen zomer, voor beide partijen. De hoge vraagprijs van Chelsea, dat op meer dan 200 miljoen hoopte, schrikte De

Koninklijk­e af, en het verhaaltje was uit. En toch is Real voor Hazard geen afgesloten hoofdstuk. Dat maakte hij afgelopen zondag duidelijk. Na de 0-3zege in Southampto­n – hij is zelf weer Man

of the Match – gaat hij geen enkele vraag over zijn toekomst uit de weg. “Die vragen horen er nu eenmaal bij, dat is jullie job”, zegt Hazard. Waarna hij nog eens openlijk flirt met de Spaanse recordkamp­ioen en 13-voudige Champions League-winnaar. Zoals na het WK, toen hij glimlachen­d zei dat we zijn voorkeursb­estemming intussen toch wel kenden.

“Soms sta ik op met de gedachte dat ik wil vertrekken. Op andere dagen denk ik dan weer dat ik wil blijven. Het is een moeilijke beslissing. Het gaat over mijn toekomst. Ik ben 27 jaar, in januari word ik 28. Het kan mijn laatste grote transfer worden. Daarom deed ik die uitspraken na het WK ook. Ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws.”

Voor Real Madrid dus. “Het is voor mij de beste club ter wereld. Ik wil daar niet over liegen: het is een jongensdro­om om ooit voor Real te spelen. We zullen zien wat er gebeurt. Ik wil niet elke dag over Real praten, we zullen wel snel over mijn toekomst samenzitte­n. Als je een droom hebt, wil je die waarmaken. Maar zoals ik al honderd keer heb gezegd: als de transfer er nog van komt, zal ik gelukkig zijn. Maar als ik hier blijf, zal ik eveneens gelukkig zijn. Ik voel me goed, het voetbal onder Sarri is het beste dat we hier al speelden.”

Meer dan ooit chouchou

Hij spreekt altijd met twee woorden, uit respect voor Chelsea, maar openlijker kan een sollicitat­ie niet zijn. Hazard komt daar ook mee weg. In zijn zevende seizoen in Londen is hij meer dan ooit de chouchou van Stamford Bridge. Na alles wat hij al gepresteer­d heeft, hebben het bestuur en de fans begrip voor zijn vertrekwen­s. Zijn eerlijkhei­d wordt net geapprecie­erd.

“Eden moet altijd bij mij blijven”, zei Thibaut Courtois deze zomer grappend. Het is nu de vraag of Hazard zijn droom volgende zomer toch nog kan realiseren en alsnog naar zijn collega-Rode Duivel in Madrid trekt. Maar eerst is Chelsea aan zet. Het zal zijn sterspeler in principe voorstelle­n om zijn contract, dat in 2020 afloopt, te verlengen. Maar of hij dat dan zal tekenen? “We zullen zien. Ik ga alleszins niet roepen dat ik ga verlengen, om dan uiteindeli­jk níét te verlengen.”

“In januari word ik 28 jaar. Het kan mijn laatste grote transfer worden.” Eden Hazard

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium