Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is heel erg zuur”

Bart De Corte valt bij eerste basisplaat­s meteen geblesseer­d uit

- (stdr)

Ternesse pakte zondag in extremis voor het eerst de drie punten in eigen huis. Met dank aan een sterke Bart De Corte, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond. Toch had De Corte na de wedstrijd weinig reden tot vreugde. De ancien viel namelijk geblesseer­d uit en vrees voor een scheurtje.

“Ik voelde een contractuu­r, maar mogelijk zit ik met een scheurtje in de kuit”, zegt De Corte. “Ik sta minstens een week aan de kant. Hoe het kwam? Ik had dit seizoen nog maar amper gespeeld, wellicht was ik de belasting nog niet gewoon. Bij de reserven speel ik als centrale verdediger en loop ik misschien drie kilometer op een wedstrijd, als verdedigen­de middenveld­er had ik zondag in de eerste helft alleen al misschien zes kilometer gelopen. Maar natuurlijk is dit erg zuur. Zeker nu ook Olivier Somers out is en er misschien toch kansen voor me lagen. Maar ja, het is nu zo. Niks aan te doen.”

Over zijn prestatie op zich mocht De Corte best tevreden zijn. Mede onder zijn impuls pakte Ternesse tegen Sint-Lenaarts zijn eerste thuiszege van het seizoen. “We lieten de bal aan Sint-Lenaarts en kozen ervoor om vanuit de omschakeli­ng te spelen. Een gelijkspel was in principe billijk geweest, maar nu viel het dubbeltje aan onze kant.”

Met zijn eerste basisplaat­s leek De Corte dan ook helemaal gelanceerd. Tot die blessure dus roet in het eten gooide. “Ik speelde een goede voorbereid­ing, maar de coach maakte bij de start van de competitie een andere keuze (Snoeys speelt normaal gezien als verdedigen­de middenveld­er, nvdr.).

Misschien dacht de coach dat ik er niet kon spelen, terwijl het na de positie als centrale verdediger toch mijn beste plaats is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium