Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik nam mijn verantwoor­delijkheid”

Nico Lansu mist kort na rust een strafschop

- (wp)

Sint-Lenaarts verloor in de slotminuut belangrijk­e punten op Ternesse. Het stond in de slotfase 2-2, maar dan scoorde Ternesse nog. Nico Lansu miste na de rust een strafschop die Sint-Lenaarts toen op voorsprong had kunnen zetten.

“Een strafschop missen, is altijd jammer”, zegt Lansu. “Ik had zondag, net als nog enkele ploegmaats, een totale offday maar nam wel mijn verantwoor­delijkheid. In voetbal gebeuren zo’n dingen. Na die strafschop scoorde Ternesse, maar wij konden toch nog gelijk maken. Jammer dat Ternesse in de slotfase nog de winnende treffer nette.”

Die late treffer zorgde meteen voor de eerste competitie­nederlaag dit seizoen. “Die moeten we onszelf verwijten”, vindt Lansu. “We hebben wel veel kwaliteit, maar die ontbrak zondag.” Met zeven op achttien zou SintLenaar­ts op school gebuisd zijn. “Dat klopt, maar we hoeven nog niet te panikeren”, antwoordt Lansu. “Het wordt nu heel belangrijk om opnieuw de aansluitin­g te bewerkstel­ligen en te klimmen in de stand. De les die we van zondag moeten onthouden, is dat we niet mogen hervallen en scherper aan de wedstrijde­n moeten beginnen.” “Zaterdag wordt winnen onze enige opdracht tegen Pelt. Thuis mogen we geen punten prijsgeven. We moeten erover waken dat we niet in te laag tempo beginnen. Als dat lukt en we kunnen daarna scherp en efficiënt blijven spelen, dan moet het ons lukken om Pelt klein te krijgen”, besluit Nico Lansu, die tegen Ternesse een bilblessur­e opliep en op medisch onderzoek trekt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium