Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommige spelers moeten hun verstand gaan gebruiken”

City Pirates-coach Yves Van Heurck laakt mentalitei­t na nieuwe nederlaag

- STIJN DRUANT

Het gaat van kwaad naar erger bij City Pirates. Na de 3-1-nederlaag bij Heur-Tongeren blijven de Merksemnar­en achter met een twee op achttien en kijkt iedereen naar coach Yves Van Heurck. “Maar ik zal de handdoek niet gooien”, blijft die er de moed inhouden.

“Als coach kan je niet meer waardering en vertrouwen voelen dan ik nu voel”, zegt Van Heurck. “De voorzitter

en Philip

(Michel

Geen Giovanni Trapattoni Van

Pradolini, red.)

(sportief manager, red.)

Dooren staan nog altijd achter me. Ik ben iemand die die steun nodig heeft. Maar goed, natuurlijk weet ik dat er iets moet gebeuren. Bepaalde zaken kunnen zo niet verder.”

Van Heurck doelt onder meer op de houding van heel wat spelers in de Merksemse kern. “Toen Dreesen uitviel, zijn we beginnen te flippen”, zegt de Merksemse T1. “Nesen pakte geel en ging boven zijn theewater. Tijdens de rust heb ik erop gehamerd dat we zeker geen tweede gele kaarten mochten pakken. Zeven minuten heb ik daarover doorgeboom­d. We moesten enkel ons verstand gebruiken tegen een zwakke ploeg als Heur-Tongeren. Maar sommige jongens doen dat voorlopig niet.

(Zo spuwde Nesen en stak El Jattari zijn middelving­er op naar de thuisaanha­ng. T2 Serge Flumens vloog dan weer naar de tribune, nvdr.)

Nu zit ik komend weekend met vijf geschorste­n. Ik ben hier nu twee jaar en enkele maanden. Al 56 gesprekken heb ik hier moeten voeren. Dit seizoen alleen al zes. Oké, ik heb een speciale groep met speciale figuren. Maar als staf hebben we ook veel te danken aan veel van die spelers. Alleen zullen we nu minstens tot Nieuwjaar degradatie­voetbal moeten spelen. Het voordeel van deze groep is dan weer dat alles plots ook weer kan omslaan. Eén zaak is alvast heel zeker: mijn assistent en ik gooien de handdoek niet. We zullen zwoegen om het tij te doen keren. City Pirates moet geen praatjes verkopen, het wordt vanaf nu gewoon overleven en niet degraderen. De kwaliteit is er, nu nog moet de juiste mentalitei­t er weer komen. We moeten de juiste waarden en normen terugvinde­n. En liever vandaag dan morgen. Ik ben geen Giovanni Trapattoni die tot zijn negentigst­e op de bank zal zitten. Het tij moet snel keren.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De bedenkelij­ke blik bij Yves Van Heurck. De City Pirates-coach gaat door moeilijke tijden.
FOTO GOYVAERTS De bedenkelij­ke blik bij Yves Van Heurck. De City Pirates-coach gaat door moeilijke tijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium