Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten meer in onze mogelijkhe­den geloven”

Tiago Faria Da Silva is niet ontevreden over het niveau

-

De eerste thuiszege van het seizoen van Cappellen laat nog altijd op zich wachten. Tegen een stevig Spouwen-Mopertinge­n werden de schaarse kansen niet benut, zodat voor de derde keer op rij niet werd gescoord op eigen veld. “We missen blijkbaar durf om vooruit te voetballen”, zoekt Tiago Faria Da Silva naar een verklaring.

De kwieke Cappelse aanvaller was nochtans niet ontevreden over het niveau dat zaterdag werd gehaald, maar had natuurlijk op meer dan een punt gerekend.

“Het was wellicht anders gelopen als ik op aangeven van Bart Cornelisse­n al vroeg in de wedstrijd had gescoord”, aldus Da Silva. “Ik werd perfect diep gestuurd, maar bij het besluiten werd ik gehinderd door een verdediger, zodat de angel uit de actie werd gehaald. Jammer, want als we met een voorsprong konden beginnen, was het een open wedstrijd geworden. Nu konden de bezoekers de kat uit de boom kijken en rekenen op een succesvoll­e uitbraak. Dat is ons gelukkig gespaard gebleven, met dank aan onze defensie, die weer erg secuur speelde.” “Door het ontbreken van Dirk Mathyssen en Emmerik De Vriese hanteerden we noodgedwon­gen een ander systeem en het was wat aanpassen aan de nieuwe looplijnen en posities. Toch mogen we niet ontevreden zijn over het niveau dat we haalden. Spouwen-Mopertinge­n is een goede ploeg die ver onder zijn mogelijkhe­den geklasseer­d staat. De volgende weken zullen de Limburgers hun waarde nog bewijzen. Wij van onze kant moeten meer in onze mogelijkhe­den geloven. Met meer durf hadden we misschien de eerste drie punten kunnen thuishoude­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium