Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze eerste doelstelli­ng komt in zicht”

Antwerp Phantoms van coach Gert Peeters behoudt na nipte zege uitzicht op playoffs

- (lce)

Antwerp Phantoms blijft op koers voor deelname aan de play-offs van de Beker van België na een 3-2-thuiszege tegen een sterk Chiefs Leuven. “Onze eerste doelstelli­ng komt in het vizier”, zegt coach Gert Peeters.

Antwerp Phantoms moest vorig weekend absoluut winnen tegen Chiefs Leuven om nog een woordje mee te praten in de voorronde van de Beker van België. De Sinjoren slaagden in dat opzet, ook al kostte het bloed, zweet en tranen voor de ploeg uit de Ruggevelds­chaatsbaan.

“Met de nederlaag in Leuven nog vers in het geheugen, kwamen mijn jongens extra gemotiveer­d op het ijs”, zegt T1 Gert Peeters.

Toch was het wachten tot het einde van de eerste periode op de openingstr­effer van Ryan Widmar. In het begin van de tweede periode volgde op assist van Kenneth Pittoors een tweede treffer langs Ben Van den Bogaert. Gewonnen spel, dachten ze bij de Phantoms. Maar toch kwam Chiefs nog langszij (2-2). Omdat in over-time niet werd gescoord, volgden penaltysho­ts. Doelman Mike Jansen stopte alles en Junior Van Noten lukte daarop de 3-2.

Peeters: “Dit is een felbevocht­en, maar belangrijk­e zege. Onze tweede in vijf wedstrijde­n. Ondanks onze drie nederlagen blijven we in de running voor de play-offs en behouden we uitzicht op onze eerste doelstelli­ng van het seizoen. Volgend weekend wordt daarom opnieuw heel belangrijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium