Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zaterdag verloren we niet tegen Spartans, maar tegen onszelf”

Squirrels van coach Marc Janssen en Spartans houden elkaar in evenwicht

- (jbr)

De Belgian Series of finaleweds­trijden tussen Borgerhout Squirrels en Deurne Spartans staan na het eerste weekend op een 1-1 gelijke stand. Zaterdag wonnen de Spartans op het veld van de Squirrels, zondag gebeurde dan het omgekeerde en wonnen de Squirrels op het veld van Spartans. Volgend weekend kunnen de Squirrels een tweede titel op rij pakken. In 2015 en 2016 werden de Spartans landskampi­oen.

Deze finaleweds­trijden worden ook weleens de Airport-series genoemd. Beide clubs liggen amper zevenhonde­rd meter van elkaar verwijderd aan de rand van het vliegveld in Deurne. Volgend weekend kan de beslissing vallen als één ploeg dan twee keer wint.

“Zaterdag hebben wij tegen onszelf verloren”, zegt Squirrels-coach Marc Janssen. “Ik vind niet dat we tegen de Spartans hebben verloren. We maakten tijdens die wedstrijd drie kapitale fouten en de Spartans maakten die genadeloos af.”

Janssen zag zondag een heel andere wedstrijd. “Die 0-10 zege hadden we zeker niet verwacht, maar we speelden wel een bijna perfecte wedstrijd. We hadden ons lesje geleerd uit die eerste partij. Ik mag gerust zeggen dat we er klaar voor waren en uiterst geconcentr­eerd speelden. Ik denk dat we de titel moeten kunnen pakken. We moeten vooral winnen als Deurne hun pitcher Anderson opstelt. Maar goed, als we spelen zoals zondag, moet het zeker kunnen. Maar of het zondag al zover is, valt nog af te wachten”, besluit de Borgerhout­se coach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium