Gazet van Antwerpen Stad en Rand

White spirit in drinkbeker van bejaarde vrouw: politieman wordt vervolgd voor moordpogin­g in rusthuis

- (tdk)

De Antwerpse raadkamer heeft gisteren een 39-jarige inspecteur van de Antwerpse lokale politie doorverwez­en naar de correction­ele rechtbank voor moordpogin­g op zijn voormalige buurvrouw. Vorig jaar kwam aan het licht dat er sporen van white spirit waren teruggevon­den in een drinkbeker van de vrouw. Het gerecht verdenkt de politieman nu van die feiten.

Half mei 2017 merkte een toen 85-jarige bewoonster van een rusthuis in Rumst dat er iets mis was met een drankje dat ze op haar kamer dronk. De politie werd erbij gehaald en er startte een gerechteli­jk onderzoek. Uit de analyse van de inhoud van de drinkbeker bleek dat er sporen van white spirit aanwezig waren.

Minder dan een maand later werd een 39-jarige man uit Kon- tich als verdachte opgepakt. Hij en het bejaarde slachtoffe­r bleken jarenlang buren te zijn geweest. De man zelf werkt als inspecteur bij de Antwerpse lokale politie, maar is geschorst.

Toen de vrouw naar het rusthuis verhuisde, bleef de 39-jarige man haar ook daar geregeld bezoeken. De speurders zijn ervan overtuigd dat hij uit was op de spaarcente­n van de bejaarde vrouw en dat hij het plan had opgevat om haar te vergiftige­n. Mogelijk werden suikerklon­tjes met white spirit doordrenkt.

Niet alleen de 39-jarige man is doorverwez­en, ook zijn 66-jarige vader zal voor de correction­ele rechtbank moeten verschijne­n. Hij wordt mededaders­chap aan schriftver­valsing aangewreve­n. Zijn zoon wordt, naast de moordpogin­g, ook voor schriftver­valsing, misbruik van een behoeftig persoon, misbruik van vertrouwen, oplichting en verboden wapenbezit vervolgd.

De politieman ontkent hetgeen hem wordt aangewreve­n. “Wij betwisten de feiten en zullen dat tijdens de behandelin­g van het proces toelichten aan de rechtbank”, reageerde advocaat Frédéric Thiebaut namens de verdachte gisteren kort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium