Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwval in Kaartse Bossen maakt plaats voor zorghuis

Vzw Rotonde laat vanaf 2019 achttien personen met beperking wonen in nieuwbouw

- JAN BRYS

De vzw Rotonde krijgt er een nieuwbouwp­roject bij. Tegen het einde van 2019 zullen achttien personen met een beperking hun intrek kunnen nemen in de Kaartse Bossen, een zijstraat van de Lage Kaart.

De aannemer start binnenkort met de bouwwerken. Dat gebeurt in opdracht van Inclusie Invest, waarvan de vzw Rotonde aandeelhou­der is. “Het project zal bestaan uit twee leefgroepe­n van negen personen met een beperking”, verduideli­jkt Dirk de Kort, de voorzitter van Rotonde.

Op de plek waar de nieuwbouw komt, stond tot voor kort een kleinere woning die helemaal versleten was. Renovatie was niet meer aan de orde. Er waren onder meer vochtprobl­emen. “Het nieuwbouwp­roject wordt mee mogelijk gemaakt door de inbreng van ouders en sponsors. In het kader van het actieplan voor 2020 van Vlaams minister Jo Vandeurzen

(CD&V, red.) zijn er heel wat veranderin­gen gaande in de sociale sector. Er moet creatief worden nagedacht om de zorgkwalit­eit te waarborgen”, vervolgt De Kort.

De aannemer zal als grondeigen­aar de woningen bouwen en nadien verhuren. “Het gebouw zal twee verdieping­en hebben. Er komen twee gemeenscha­ppelijke keukens, maar iedere bewoner heeft een eigen badkamer. Eén groepje van negen bewoners kan zelf koken, voor het andere groepje komt iemand koken. We hopen alles klaar te hebben tegen begin oktober volgend jaar. Dan zouden de bewoners er ook hun intrek moeten kunnen nemen”, zegt aannemer Van Laerhoven.

Sus Van Laerhoven

Aannemer

‘‘Eén groepje van negen bewoners kan zelf koken, voor het andere groepje komt iemand koken.’’

De architect is Hans De Beenhouwer. “Onderaan heeft het gebouw een oppervlakt­e van ongeveer 470 vierkante meter. Achteraan komt een overdekt terras”, zegt hij.

Intussen zijn alle plaatsen al volzet. Rotonde heeft in totaal al 450 cliënten.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Eric Avonts, de directeur van de vzw Rotonde, architect Hans De Beenhouwer, aannemer Sus Van Laerhoven en Dirk de Kort, de voorzitter van Rotonde.
FOTO JAN BRYS Eric Avonts, de directeur van de vzw Rotonde, architect Hans De Beenhouwer, aannemer Sus Van Laerhoven en Dirk de Kort, de voorzitter van Rotonde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium