Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Politieact­ies

Eens te meer gaat de vakbond de politie aanzetten tot ‘pestcontro­les’! Wij doen ons job, zeggen ze. Doen zij anders dan niet hun job? Dit is niet meer ernstig. En eens te meer is de burger het slachtoffe­r. Tijdens de Wodcacontr­oles worden een voor een de mensen aangemaand om te blazen. Ook hier zouden gerichte acties meer opbrengen dan iedereen zomaar te laten blazen. Wanneer gaat de vakbond nu eens ernstig zijn job doen?

FRED ENTBROUXK, BOECHOUT

Griepvacci­n

Mensen werkzaam op de spoedafdel­ing willen zich niet meer graag laten vaccineren. Er doen sprookjes de ronde van mensen die zeggen dat ze zich één keer hebben laten vaccineren en toen de griep kregen, dus zich liever nooit meer laten vaccineren. Zolang dit te horen is en dit niet wordt tegengespr­oken vanuit een autoriteit, zullen er nog velen ongevaccin­eerd blijven.

JEAN STRAUVEN, HOEVENEN

Dure diesel

Net voor de verkiezing­en slaat de prijs van diesel aan de pomp nog eens op. De prijs bereikt een historisch­e recordhoog­te. Zowat alle dieselrijd­ers klagen steen en been. En terecht, want dat had men nooit verwacht. Ook al is deze brandstof niet populair voor het milieu, er rijden toch nog meer dan 60% van de automobili­sten met deze brandstof. Dat er paal en perk moet worden gesteld voor een milieuvrie­ndelijker verkeer en dat diesel hiervoor onder de loep wordt genomen, is normaal. Die prijsstijg­ing is niet alleen een kwestie van een drastisch gedrag om de dieselrijd­er te ontmoedige­n, want de prijs van benzine is ook niet goedkoop. De tijd dat de diesel spectacula­irder lager stond dan benzine is nu verleden tijd. Er komt stilaan een tijdperk waarin diesel en zelfs benzine tot het verleden behoort. In het museum van de herinnerin­gen zie ik deze brandstoff­en achter een glazen stolp. In mijn fantasie zie ik futuristis­che en elektrisch­e gedreven glasbollet­jes voorbij zoeven. Deze beelden zullen pas van toepassing zijn als de discussies over de dure brandstoff­en als diesel en benzine voorgoed weggedeems­terd zijn.

EDDY WOLFS, TREMELO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium