Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Is er een dokter in de zaal?

Philippe Geubels zet fascinatie voor pillen om in quiz

- FOTO LUC DAELEMANS TOM DE LEUR

In zijn nieuwe quiz buigt Philippe Geubels zich samen met bekende panelleden over alles wat met onze gezondheid te maken heeft, van nieuwe medicijnen tot vergeten groenten. “Iedereen is bezig met gezondheid,” zegt Geubels, “maar we hebben er ook allemaal ons eigen idee over. Dat leek me een heel interessan­t vertrekpun­t voor een quiz. Misschien leer ik nog wel iets bij.”

Philippe Geubels die nog iets bijleert over aandoening­en en medicijnen: het wordt een hele uitdaging. De man is namelijk een wandelende medische encycloped­ie en heeft áltijd een halve huisapothe­ek op zak.

“Imodium, Motilium, zuurremmer­s, pijnstille­rs, noem ze maar”, zei Geubels eerder al. “Niet omdat ik ze elke dag nodig heb, eerder omdat ik het plezant vind om daarmee bezig te zijn. Want pilletjes zijn toch een schitteren­d iets? Zo klein en toch kunnen ze je genezen. Het fascineert mij enorm. Daarom dat ik de bijsluiter­s uitpluis op zoek naar de actieve bestanddel­en en daar dan vervolgens over ga lezen. Ik word er geregeld mee uitgelache­n. Tot een van de maten of collega’s koppijn heeft. Dan zijn ze content dat de

Geubels in de buurt is.”

Populair in Nederland

Omdat Philippe Geubels ook bij onze noorderbur­en populair is, komt er ook een Nederlands­e versie van de quiz. Die wordt met Geubels opgenomen in hetzelfde decor, maar met Nederlands­e panelleden. Momenteel zijn de opnames van zijn fictiereek­s Geub volop bezig, en ook die reeks zal op te zien zijn het Nederlands­e RTL.

Philippe Geubels

Stand-upcomedian

“Iedereen is bezig met gezondheid, maar we hebben er allemaal ons eigen idee over. Misschien leer ik nog wel iets bij.”

 ??  ?? Dit voorjaar is stand-upcomedian Philippe Geubels (37) op Eén te zienmet Is er een Dokter in de Zaal?,een grappige quiz met vier BV’s rond gezondheid. Geen toeval, want Geubels heeft iets met pillen. Samen met vier panelleden buigt Philippe Geubels zich over alles wat bij gezondheid komt kijken.
Dit voorjaar is stand-upcomedian Philippe Geubels (37) op Eén te zienmet Is er een Dokter in de Zaal?,een grappige quiz met vier BV’s rond gezondheid. Geen toeval, want Geubels heeft iets met pillen. Samen met vier panelleden buigt Philippe Geubels zich over alles wat bij gezondheid komt kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium